Italia. Un român s-a trezit cu o factură de 40.000 de euro la electricitate

16 Noi 2022 | scris de Cristina Romanescu

Un român din Italia a avut parte de un adevărat șoc după ce-a primit o factură la energie electrică în valoare de 40.000 de euro.

Italia. Un român s-a trezit cu o factură de 40.000 de euro la electricitate

Întâmplarea a putut avea loc pentru că în urmă cu cinci ani, dorind să se angajaze, a uitat o copie după cartea sa de identitate la proprietarul unui bar din Taranto, relatează La Gazzetta del Mezzogiorno.

În 2017, când s-a mutat în Italia, românul a vrut să se angajeze așa că și-a depus CV-ul la mai multe baruri din Taronto.

Într-o zi, când a intrat într-unul dintre cele mai cunoscute baruri, frecventate în mod special de tineri, pe lângă CV el a atașat și o copie a cărții sale de identitate.

Câțiva ani mai târziu, o firmă de colectare a creanțelor l-a informat că ar avea de plătit o datorie de aproape 40.000 de euro pentru facturile la energie electrică la Enel Servizio Elettrico Nazionale. 

Îngrozit, tânărul apelat la ajutorul unui avocat, care a cerut companiei de furnizare a energiei electrice să-i prezinte copii ale contractelor încheiate.

Așa s-a dovedit că numele cetățenului român era folosit ca titular al unui contract de furnizare de energie electrică pentru un bar din centrul orașului Taranto și de unul în Leporano. Actele erau din 2017, și până în prezent nu fusese plătită nicio factură. 

Patronul firmei care administrează barurile și care este proprietar și al altor unități comerciale din diverse alte zone ale orașului și din provinciei a ajuns să fie cercetat pentru fraudă și furt de identititate.

Proprietarul, în vârstă de 42 de ani a semnat acel contract falsificând semnătura cetățeanului român.

În fața anchetatorilor el a încercat să se apere susținând că de toată partea contractuală s-a ocupat socrul său care a decedat între timp. Explicația nu a fost luată în seamă de procurori care au obținut trimiterea în judecată.

Antreprenorul în vârstă de 42 de ani a fost condamnat la 8 luni închisoare și, după cum a solicitat avocatul Zaccaria, și la plata unei despăgubiri către cetățeanul român, a cărei valoare va fi stabilită într-un proces civil. 


CLICK - Follow us on Google News