Român plecat la muncă în Germania: Dacă nu câştigi peste 2.000 de euro pe lună, nu mai veni, că e jale! - video

20 Sep 2022 | scris de Cristina Romanescu

Într-o postare făcută pe Tik-Tok, un român stabilit în Germania îi sfătuiește pe cei cere doresc să plece la muncă în străinătate să se gândească foarte bine înainte de a face acest pas.

Român plecat la muncă în Germania: Dacă nu câştigi peste 2.000 de euro pe lună, nu mai veni, că e jale! - video

După calculele sale, pentru a avea un trăi decent, o familie are nevoie de un venit de aproximativ 3000 de euro net pe lună.

"Când veniți în Germania, cu familia, cu 3-4 membri, dacă nu câștigi peste 2.000 de euro net pe lună, nu mai veniți, că e jale! Cu 2000 de euro trăiești așa, de pe azi pe mâine. 

Un salariu corect, pe care îl consider eu corect la vremea asta, începe de la 3.000 în sus, 3.000 de euro net. 

Dacă nu câștigi banii aștia, nu trăiești decent. Ai multe lipsuri în Germania.

Puteţi voi să mă contraziceţi, dar nu poţi să trăieşti aşa, că te bazezi pe ajutoarele de la stat", a spus românul, pe contul de TikTok.

"2000 de euro deja în Germania nu mai este un salariu corect. Dacă ai un venit familial de 4.000-5.000 de euro, chiar trăiești ok, îţi mai permiți și un concediu. Dar sub 3000 de euro ca familie e greu. 

S-au mai mărit și alocațiile la copii, iei un 230 de euro, per copil, dar în rest în Germania s-a scumpit tot, ", mai spune românul.

El mai spune că în orașul în care locuieștel, chiriile s-au scumpit extrem de mult, prețul închirierii unui apartament cu trei camere pornind de la 1000 de euro pe lună


CLICK - Follow us on Google News