Românul infectat de coronavirus susține că nu a fost în apropierea italianului: «Toată lumea spune numai prostii!»

27 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Primul pacient din România infectat cu noul coronavirus a declarat la Antena 3 că nu a intrat nicio clipă în contact cu italianul depistat pozitiv, ca a fost doar ziua de ieri în carantină, și că a revenit din Germania pe 18 februarie, cu avionul.

Românul infectat de coronavirus susține că nu a fost în apropierea italianului: «Toată lumea spune numai prostii!»

”Stau singur în cameră. A venit un medic în costum și mi-a luat sânge. Mi-a adus mâncare. Mi-au dat doar o pastilă. N-am mâncat de ieri de la 4, am fost speriat. Acum n-am nimic. Doar sperietura a fost. Mă simt foarte bine. Nu am febră, nu mă dor mușchii

Mă simt bine acum. Nu am avut nicio treabă cu acest italian. Doar patronul meu a vorbit cu el. Toată lumea aberează la televizor. Cu italianul, acum când am venit acasă, l-am văzut. A fost la hală. Nu am fost aceeași încăpere. Eu m-am uitat doar două secunde în curte, am văzut italianul și apoi am intrat în hală. Am fost la o distanță considerabilă. N-am mers cu el la vânătoare, nu am făcut niciun chef.

Nu m-am simțit rău de loc. Nu am tușit, nu am avut febră, nimic nimic. Am fost în Germania, mi se pare că am venit pe 18, nu mai știu exact. Am plecat cu mașina și am venit cu avionul.

A venit DSP să ia testele acelea din nas și gât și ne-au spus să nu părăsim domiciliul. Ieri dimineață au venit. M-au sunat seara să spună că va veni cineva, și într-adevăr a venit la ora 7:00. Noi suntem șase persoane în casă. Eu am stat doar cu ei. Toți sunt blocați în casă acum. Temperatura și-o iau singuri și anunță mai departe", a declarat pacientul infectat cu coronavirus la Antena 3.

Pe de altă parte, comentând aceste declarații, secretarul de Stat în ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, este de părere că memoria pacientului a fost afectată de sperietura prin care a trecut în momentul în care a aflat că a fost testat pozitiv la infecția pentru coronavirus și că ancheta epidemiologică făcută de DSP la fața locului este varianta corectă a modului în care s-a produs contaminarea pacientului.

 

 


CLICK - Follow us on Google News