Italia. Un român, şomer, elogiat de comunitatea în care trăiește: 'Ion este unul dintre noi. Un prieten'

30 Oct 2019 | scris de Monica Pavelescu

După multe vești negative despre românii rezidenți în Italia, iată că unul dintre ei reușește să atragă atenția sa într-un mod pozitiv. Ionel Toma, un român rezident în Italia, în Sicilia, a reușit să-și impresioneze concitadinii după ce a decis să reamenajeze un parc de joacă pentru copii.

Italia. Un român, şomer, elogiat de comunitatea în care trăiește: 'Ion este unul dintre noi. Un prieten'

”Mă numesc Toma Ionel şi sunt din judeţul Vrancea. Cum în România locurile de muncă sunt şi nu prea, am decis să plec afară să muncesc. Sunt plecat de 10 ani din ţară, dintre care șapte am stat în Grecia şi de 3 ani sunt aici, în Italia, mai precis în Sicilia”, spune românul care a impresionat autoritățile italiene. 

În urmă cu câteva zile, Ion Toma s-a prezentat la primăria din Oliveri, oraşul în care locuieşte şi a obţinut o autorizaţie pentru a reamenaja un parc de joacă pentru copii.

"Cum eu locuiesc aici, rezident, cu familia şi copiii merg la şcoală aici, m-am decis să adopt, să zicem, un fel de parc de joacă pentru copii. Cam asta e povestea”, a declarat Ionel Toma pentru cotidianul Adevărul.

Gestul bărbatului i-a impresionat pe reprezentanţii Primăriei din Oliveri, care au fpublice povestea lui Ion pe pagina de socializare a instituţiei.

"Ion nu este din Oliveri. Louieşte aici de puţin timp. Ca să fim sinceri, nici măcar nu este italia, el vine din România. Este unul dintre numeroşii cetăţeni primiţi cu dragoste în comunitatea noastră. (...) Ion nu are un loc de muncă deocamdată. El este şomer de ceva timp.

Din fericire, spiritul civic nu are cetăţenie, ci sălăşluieşte în sufletul fiecăruia dintre noi. (...) Dacă în aceste zile veţi vedea un bărbat brunet printre tobogane şi copii, nu vă faceţi griji. Este unul dintre noi. Un prieten”, sunt câteva dintre cuvintele pe care Primăria din Oliveri le-a adresat românului.

"Cu siguranţă, primarul va face totul pentru a-l ajuta să obţină cetăţenia italiană şi să-l includă în contextul social al localităţii Oliveri. Merită!”, e unul din comentariile cetătenilor la postarea primăriei.