Antreprenorul român care nu găsește doritori să muncească pe salarii de 3.000 de euro, fiind dispus să plătească și în avans

Antreprenorul român care nu găsește doritori să muncească pe salarii de 3.000 de euro, fiind dispus să plătească și în avans

Florin Lisaru este proprietarul unei companii de transport mărfuri ce deține 30 de de camioane și are 25 de șoferi angajați, cu sediul la Piacenza, în nordul Italiei.

Antreprenorul român spune că se confruntă cu o problemă ce îl împiedică să onoreze toate contractele încheiate, care ține de lipsa de personal.

Oferă condiții așa cum prevede legea, salarii și garanții, avantaje suplimentare. A ajuns cu oferte și anunțuri chiar și în România, pe site-uri specializate de căutare de forță de muncă, dar spune că, în ciuda faptului că oferă salarii cuprinse 2.200 și 2.800 de euro, totul este între  în zadar.

”Aș accepta și începători, dar să aibă dorința de a învăța, să fie serioși. Le dăm chiar și banii înainte. Dar sunt din ce în ce mai puțini cei cu care se poate lucra. Unii vin și-mi spun că vor să stea o lună, apoi să plece.

E o nebunie totală, o criză care a început acum un an și devine din ce în ce mai presantă. Am căutat la început în Italia, apoi și în România”, declară antreprenorul român din Italia.

Angajatorul mai spune că firma sa oferă condiții condiții de muncă bune șoferilor angajați.

”Camioanele mele se întorc toate seara la garaj. Avem baie, bucătărie, service. Munca nu e multă, câteodată este de condus trei sau patru ore pe zi. Noi nu îi punem pe șoferi la curse extenuante.

Iar salariile sunt între 2200 și 2800 de euro, așa cum prevede contractul național. Dacă se întâmplă, rareori, să doarmă un șofer pe drum, are asigurată cazarea, 30 de euro pe noapte“, a mai spus antreprenorul, conform rotalianul.com.

Acesta pune problema și pe seama birocrației, în sensul că un șofer poate să obțină permisul de conducere în mai mult de un an, timpul de așteptare fiind foarte mare.

”Faci teoria, sală, oraș, apoi aștepți atestatul. Timp de așteptare inutil. Autoritățile ar trebui să înțeleagă faptul că e criză, să vină în întâmpinarea nevoilor firmelor. Bineînțeles, nu zic să le dea imediat permisul, dar să avem o durată rezonabilă. Criza e în toată Europa”, a adăugat angajatorul din Italia.