Un român a rămas fără maşina abia cumpărată, luată de viiturile din Grecia. „Asta e maşinuţa noastră, pur şi simplu distrusă” – video

Un român a rămas fără maşina abia cumpărată, luată de viiturile din Grecia. "Asta e maşinuţa noastră, pur şi simplu distrusă" - video

Sute de români sunt încă blocaţi în Grecia, unde inundațiile puternice au rupt drumuri şi poduri şi au inundat oraşe şi staţiuni.

Turiştii aflați într-o staţiune de lângă Volos s-au uitat neputincioşi cum maşinile le-au fost luate de ape şi duse în mare. Salvatorii eleni le-au transmis că n-au cum să ajungă la ei.

Claudiu Simedru, un bărbat din Alba Iulia, venise în Grecia cu maşina cumpărată numai cu două săptămâni în urmă. Apele revărsate au târât-o 20 de metri şi au proptit-o de un măslin.

Viitura a venit în momentul în care turiştii se pregăteau să asiste la un concert. Artişti şi spectatori au fugit în pensiuni şi s-au refugiat pe acoperişuri pentru a nu fi luaţi de ape.

”Gândiţi-vă că era o curte superbă. Cu pavaj frumos. Era ceva extraordinar, un fel de rai, ca să zic. Şi acum au trăit şi oamenii aceştia iadul pe pământ. Uitaţi-vă cât e de rupt drumul. Aici au fost garduri mari. Nimic n-a mai rămas”, spune Claudiu Simedru pentru Observator.

”După cum vedeţi, aici avem toate maşinile care au fost în parcarea publică. Majoritatea lor au fost duse de către ape în mare. Peste 30 de maşini care erau acolo au sfârşit în mare. Asta e maşinuţa noastră, din păcate. Pur şi simplu distrusă. În interior”, mai spune românul.

Viitura a rupt şi drumul de acces, care se confundă acum cu marea.

”Nu ştim când o să putem pleca de aici. Nu ni s-a transmis decât faptul că sunt rupte poduri şi drumuri şi din păcate nu ne pot oferi niciun fel de informaţie exact când noi o să putem pleca”, a mai declarat turistul.

Inundaţii catastrofale au fost şi în insula Skiathos. În jur de 100 de români care îşi făceau concediul aici s-au urcat pe feribotul de Volos pentru a scăpa de pericol. Însă au rămas blocaţi în larg. Ambarcaţiunea nu putea să tragă la ţărm din cauza valurilor. Au fost debarcaţi după mai multe ore de teroare. Iar acum încearcă să găsească o cale de întoarcere în ţară.