3dots.ro

Muncitor român, snopit de managerul olandez. Colegii, tot români, se mulțumesc să filmeze…

Muncitor român, snopit de managerul olandez. Colegii, tot români, se mulțumesc să filmeze…

E greu, suntem divizați, nu suntem în stare să ne afirmăm ca aparținând aceleiași comunități nici chiar în situații de criză, în care măcar umanitatea ar trebui să ne facă să intervenim…

Agenția de știri olandeză AD a publicat un clip video în care un tânăr muncitor român a fost snopit unul din managerii olandezi ai companiei la care era angajat.

Totul s-a petrecut sub ochii celorlalți colegi de muncă români, care s-au mulțumit să filmeze incidentul, fără să facă ceva pentru a-l ajuta să scape de furia patronului.

În imagini se poate observa cum muncitorul român se află pe un scaun, iar în fața sa, în picioare, unul din manageri, fiul patronului olandez ai societății de recrutare de forță de muncă Reyhan, ce activează în domeniul prelucrării cărnii.

Nervos din cale afară, tânărul îl lovește pe român cu pumnii și cu picioarele în timp ce îl întreabă, în limba engleză: "Do you make jokes with me? (”Faci glume cu mine?" – N.R.).

La un moment dat, unul dintre români i se adresează agresorului: "Lasă-l, bă!", însă fără să încerce să îl oprească.

Imaginile pot fi urmărite AICI.

Potrivit jurnaliștilor olandezi, incidentul s-a produs în urmă cu două săptămâni, iar motivul pentru care românul a fost bătut de fiul patronului firmei care îl angajase a fost că ar fi refuzat să meargă la muncă în acea zi.

După publicarea imaginilor, patronul firmei de recrutare și-a concediat fiul.

”Orice ar fi precedat acest abuz, nu pot accepta ceea ce a făcut fiul meu. Vreau să menționez doar că era o problemă personală, care nu are legătură cu compania mea”, a încercat să explice patronul olandez.

"Au încercat să mă bage cu forța în mașină, ca să mă ducă la muncă, iar eu nu am vrut. Și apoi a venit fiul patronului, iar după nici 30 de secunde a început să mă bată.

O săptămână nici nu m-am putut ridica din pat. Am avut urechea ruptă. Și m-am speriat după ce mi s-a întâmplat asta, așa că am fugit de la firmă. A venit un prieten după mine și m-a dus în Anglia", a povestit muncitorul român pentru cotidianul Libertatea.

Poliția olandeză a deschis un dosar în cazul agresiunii de la Reyhan, după ce două plângeri separate au fost înaintate autorităților de către Ambasada României din Regatul Țărilor de Jos, dar și de către Marian Raica de la Sindicatul Românilor din Olanda.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs