Mesajul unei românce, asistentă în Spania: «În țara noastră, când toată lumea a luat atâta mită, noi să nu-i ajutăm pe bolnavi?!» - video

03 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

În contextul în care în țară, invocând lipsa materialelor de protecție, o mulțime de cadre medicale şi-au prezentat demisia, o româncă, care lucrează în Spania ca asistentă, a postat un mesaj video pe contul său de Facebook, în care face un apel la profesionalism și solidaritate cu suferința pacienților.

Mesajul unei românce, asistentă în Spania: «În țara noastră, când toată lumea a luat atâta mită, noi să nu-i ajutăm pe bolnavi?!» - video

Nina Maria, originară din Reşiţa, spune că personalul medical din Spania a trecut printr-o situație similară cu cea în care se află acum cele din România. 

”Vreau să mă adresez tuturor medicilor, tuturor asistentelor din ţara mea. Nu e bine ce fac, au depus un jurământ când au terminat, atât facultatea de Medicină, cât şi şcoala de asistente medicale. 

Suntem cadre medicale, ştiam întotdeauna ce ne aşteaptă şi n-ar fi bine ca acum, când este cel mai mult nevoie de noi, ca noi să ne dăm demisia.

Sunt într-o ţară străină, la fel, sunt cadru medical, şi aici în Spania, unde sunt eu, am trecut printr-un moment foarte dificil. Cu toate astea, nu ne-am dat demisia, am stat la locurile de muncă. N-am avut nici noi materialele necesare la început, am luat sacii de gunoi şi ne-am făcut uniforme de protecţie. Ne-am învăluit în sacii de gunoi şi am ajutat persoanele care erau bolnave. Nu ştiam dacă luăm această boală, acest virus.

Şi-atunci, în ţara noastră, când toată lumea a luat atâta mită, că nu te puteai duce la un medic dacă n-aveai bani, dacă nu-l plăteai, nu puteai să te duci la un spital să te-ngrijească dacă nu aveai bani să dai, nimeni nu se uita la tine... Și-atunci, după ce ţara noastră este în situaţia în care este de ce să fim egoişti, şi să ajutăm?!

Noi ştiam de la început ce meserie ne-am ales, ce risc ne asumăm şi atunci. Acum, în momentele astea, să ne-arătăm valoarea de medici, valoarea de asistente, să nu fugim şi să nu ne dăm demisia!

Îmi pare rău că am ajuns în situaţia în care am ajuns. Vă rog frumos, vă rog din suflet! Nu pot să vin în ţara mea ca să ajut personal, nu mă lasă să ies de aici, din ţara în care sunt, dar vă rog din suflet, voi, care sunteţi acolo, ajutaţi oamenii!

Puteţi să vă faceţi protecţie cu saci din plastic, cum ne-am făcut noi aici, până când vă vin materialele necesare. Vă rog din suflet, gândiţi-vă la Dumnezeu şi ajutaţi lumea!

Dumnezeu ar vrea să fim mai buni, vrea să fim mai iubitori, vrea să ne uităm unii la alţii cu respect, nu să avem frica asta pe care o avem în noi! Vă rog din sufletul meu, toate astea sunt ca să ne schimbăm! Vă rog din  suflet, haideţi să ne schimbăm, hai să punem mână de la mână şi să ajutăm oamenii care sunt bolnavi! Vă rog din suflet, sunteţi cadre medicale, ajutaţi-i! Dumnezeu să vă binecuvînteze!", a spus românca, asistentă medicală în Spania.


CLICK - Follow us on Google News