3dots.ro

O româncă din Spania, bolnavă de cancer, s-a trezit că autoritățile i-au luat fiica fără nicio explicație

O româncă din Spania, bolnavă de cancer, s-a trezit că autoritățile i-au luat fiica fără nicio explicație

O româncă din Spania acuză autoritățile că i-au luat fiica de 14 ani fără să o informeze și fără vreo explicație și au internat-o într-un centru pentru minori.

 

Avocatul care o reprezintă pe româncă a explicat că femeia a aflat că fiica i-a fost luată de autoritățile spaniole prin intermediul mamei sale – bunica fetei – care locuiește în România, care fusese informată de procedură de către autoritățile române.

Ministerul Regional pentru Incluziune Socială, Tineret, Familii și Egalitate a decis, pe 13 februarie, să o ia în grijă, provizoriu, pe fata româncei, ulterior funcționari ai administrației și ai poliției deplasându-se la liceul unde învață minora și conducând-ulterior la un centru pentru minori.

Avocatul femeii spune că rezoluția administrativă de inițiere a procesului de abandon ”ar fi trebuit să fie comunicată mamei sale imediat, în termen de maximum 48 de ore, așa cum prevăd reglementările, însă nu a fost cazul”.

Avocatul mai spune că Mioara Mureșan, care mai are doi copii în vârstă de 11 și patru ani, a suferit recent o intervenție chirurgicală fiind diagnosticată cu o boală gravă, iar ulterior a locuit la o prietenă.

La 20 februarie, femeia a primit o scrisoare recomandată, pe care nu a putut să o ridice de la oficiul poștal decât a doua zi. Notificarea preciza: ”Vă rugăm să veniți la Serviciul de protecție a copilului în această dimineață“, dar în aceeași zi, minora fusese deja retrasă de la școală.

Mama copilei a înaintat o acțiune civilă la tribunalul de familie prin care a atacat decizia autorităților.

La rândul lor, cei de la Delegația Teritorială de Incluziune Socială, Tineret, Familie și Egalitate din Sevilla spun că în acest caz au acționat ”cu toate garanțiile legale și juridice, dar mai presus de toate, prioritizând premisa de a proteja bunăstarea și protecția minorilor“.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU