3dots.ro

Româncă din diaspora: Mă sperie când sunt acasă să nu mă îmbolnăvesc, să nu trebuiască să ajung într-un spital!

Româncă din diaspora: Mă sperie când sunt acasă să nu mă îmbolnăvesc, să nu trebuiască să ajung într-un spital!

Adriana Tillich, instructor de dansuri şi antrenoare de fitness, este o româncă stabilită de 21 de ani în Germania, care însă, an de an, se întoarce cu mare drag, acasă, în România, țara de care, mărturiseşte ea, până şi soţul ei, cetățean german, s-a îndrăgostit.

Chiar și după 21 de ani, acasă este cuvântul prin care se referă la România, în studioul de dans pe care l-a deschis în capitala Bavariei auzindu-se destul de des muzica românească.

Adriana Tillich povesteşte că este o adevărată plăcere revenirea acasă, la părinți, în locurile natale, de unde se întoarce de fiecare dată cu reîncărcată cu energie.

Totuși, are o temere, cât se poate de justificată, care, probabil bântuie orice român care s-a stabilit în străinătate și a cunoscut alte standarde de calitate ale sistemului de sănătate.

”Un singur lucru mă sperie când sunt acasă: să nu mă îmbolnăvesc cumva, să nu trebuiască să ajung într-un spital din România.

Am fost în vizită doar şi m-am crucit. Nici învelitori la perne nu erau. Paturi ruginite, miros de WC de când intrai pe culoarul spitalului și multe alte exemple negative. Era la spitalul municipal din Alba.

Asta aş schimba: sistemul de sănătate din România. Ar fi primul lucru la mine pe listă. Doamne ajută-i pe romani!”, a declarat Adriana Tillich pentru agenția de presă Diaspora azi.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs