3dots.ro

Adevarata poveste a badantei românce aruncată în stradă în prag de An Nou de familia la care lucra 

Adevarata poveste a badantei românce aruncată în stradă în prag de An Nou de familia la care lucra 

Povestea unei românce aflată la muncă în Italia și ajunsă efectiv pe drumuri, după ce angajatorii ei au scos-o din casă în Ajun de An Nou, s-a viralizat pe Facebook, unde imaginea ei însoțind un apel pentru ajutor a mișcat zeci de oameni.

Românca lucra ca badantă în localitatea italiană Alghero, provincia Sassari, pe insula Sardinia. Ea a fost la un pas să petreacă noaptea dintre ani pe străzi, dacă n-ar fi fost ajutată de câțiva oameni cu inimă mare.

Femeia a rezervat în după-amiaza de joi, 29 decembrie 2022, un bilet de avion spre România, la sediul agenției de voiaj Dune Viaggi. Primul zbor era disponibil însă abia pe 1 ianuarie 2023 și până atunci ar fi fost nevoită să petreacă trei nopți pe străzi, în frig.

Nu avea bani să plătească pentru cazarea la un hotel sau o pensiune și nu cunoștea pe nimeni care să o găzduiască în aceste nopți.

Proprietarul agenției de voiaj, Marco Mazzella, nu a rămas indiferent la necazul româncei și i-a plătit o noapte de cazare la hotelul Soleado. Conducerea hotelului, de asemenea, i-a oferit femeii, gratis, cina și micul dejun.

”Nu știu ce a făcut atât de rău doamna aceasta pentru a fi dată afară din casă de patroni, era badanta lor. Cred însă că este nevoie de cruzime ca să lași în frig o femeie până la 1 ianuarie, în mijlocul străzii”, a scris Mazzella pe Facebook. 

Pentru a răspunde criticilor, familia de italieni pentru care lucra românca a prezentat propria versiune asupra evenimentului.

”Când a sosit cu noi nu avea aproape nimic în valiză, nici măcar lenjerie intimă. I-am cumpărat noi, inclusiv pijamale și papuci.

M-a lovit imediat teatralitatea ei și apoi faptul că nu a vrut să iasă niciodată. Avea două ore libere pe zi, dar dorea să stea mereu în acasă. Și acum îmi explic de ce…

Într-una din zile, am observat că de la gâtul mamei lipsea un lanț de aur alb cu o cruce strălucitoare. Nu l-a scos niciodată de la gât, motiv pentru care m-am mirat când nu l-am mai văzut și am întrebat-o pe badantă dacă știe unde este. Nu a putut să-mi dea un răspuns și am rugat-o să-l caute când are timp (…)

I-am spus că eu cred că ea a furat lănțișorul și deodată a pus mâna pe un cuțit de bucătărie, l-a întors spre ea și a amenințat că se va sinucide. Am sărit să o opresc, iar fata mea a fugit și a sunat la poliție”, a declarat fiica bătrânei pentru lanuovasardegna.it.

În fața polițiștilor, badanta a r fi recunoscut a furat mai multe obiecte din casa familiei pentru care lucra și a înmânat două ceasuri de aur, un colier și o broșă. Ziua următoare, zidarii care lucrau într-un alt apartament din bloc, au descoperit în grădină trei saci ascunși după un tufiș. 

”Erau de toate înăuntru: blănuri, paltoane cu guler de nurcă, argintăria mamei, genți din piele de crocodil, ceasuri vechi, pulovere de cașmir și multe altele. Nu ne venea să credem ceea ce vedeam! Și când te gândești că a ajuns la noi dezbrăcată…”, a mai declarat fiica bătrânei. 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs