Prostia se plătește! Româncă, înșelată cu 12.000 lire sterline, amăgită de povestea comorii unui pretins colonel american

Autor:

Data:

Prostia se plătește! Româncă, înșelată cu 12.000 lire sterline, amăgită de povestea comorii unui pretins colonel american

O femeie din Carei, judeţul Satu Mare, a ajuns să datoreze aproape 12.000 lire sterline, pe care i-a trimis unui bărbat cunoscut pe Facebook, un pretins colonel în armata americană, bani necesari pentru a recupera o comoară de peste 1 miliard de dolari, pradă de război strânsă în timpul unei misiuni din Irak şi depozitată într-o bancă din Londra.

Întâmplarea a a ieşit la iveală, potrivit unor surse locale, după ce creditorii femeii, care lucrează ca funcţionari la un muzeu, au început să se intereseze de datoria restantă, și, în cele din urmă, pentru că americanul nu a mai dat semne de viaţă, femeia şi-a dat seama că a căzut victima unui escroc şi e pe punctul de a fi executată silit.

Potrivit opiniedecarei.ro, femeia a fost “racolată” de escroc printr-un mail în care a pretins că este colonel american care vrea să se retragă în România, fix la Carei, şi că a avea ascunsă o pradă de război, dobândită  ilegal în timp ce se afla în misiune, în Irak.

Prada de care vorbea pretinsul colonel american era o adevărată comoară – o cutie cu 900.000 de dolari americani şi bijuterii de 250.000 de dolari – care, însă, era depozitată la o bancă din Londra, de unde el  spunea că nu o poate ridica personal pentru că era supravegheat de serviciile secrete, care ar fi scanat în secret cufărul şi au confirmat existenţa banilor şi bijuteriilor, aşa că singura lui şansă era să fie ajutat de româncă.

Pentru a deveni parteneră colonelului, femeia i-a trimis, în Marea Britanie, circa 12.000 lire sterline, propriile economii, dar şi bani din împrumuturi de la colegi, prieteni şi chiar cămătari, bani necesari transportului în România.

Banii au fost trimişi la o adresă din Londra, în mai multe tranşe, însă cufărul cu comoara întârzia să ajungă la Carei, pretinsul ofiţer american invocând mereu că formalităţile de expediere sunt greoaie şi că ar mai fi nevoie de bani.

Escrocheria ar fi continuat, poate, dacă femeia nu ar fi fost abordată de creditori iar ea, la rândul ei, nu l-ar fi abordat pe bărbat pe marginea banilor. Din acel moment, “colonelul”, după cum era și normal… a dispărut.

Înşelată, femeia intenţionează să depună o reclamaţie la Poliţie, în speranţa, deșartă, că va reuşi să-şi recupereze paguba.

Leave a Comment