Italia. Familia unei tinere românce decedate acuză întârzierea acordării ajutorului medical. Ambulanța a fost apelată de 4 ori și a întârziat peste 2 ore 

În urmă cu trei luni, o română în vârstă de 29 de ani, rezidentă în Italia, și-a pierdut viața în urma unui șoc septic cauzat de un ulcer duodenal perforat.

Tânăra româncă a decedat în timp ce medicii încercau să o resusciteze. Familia acuză faptul că ea ar fi putut fi salvată dacă ambulanța nu întârzia mai mult de două ore și jumătate, scrie Il Messaggero.

Cotidianul italian reia firul întâmplării.

Paula Onofrei locuia împreună cu familia în cartierul Casalotti, din capitala Italiei, și lucra la un bar de pe Viale Trastevere.

Cu două zile înainte de a muri, Paula s-a prezentat la spital, la Urgențe, cu crampe abdominale severe. Tânăra avea dureri mari la stomac, care radiau până în zona inghinală.

Pentru medicii care au consultat-o, cazul româncei nu a fost unul grav, o colită, și i-au spus să nu-și facă niciun fel de griji.  După ce i-au fost administrate analgezice, a plecat acasă, dar odată cu trecerea timpului starea ei de sănătate s-a înrăutățit astfel încât nu se mai putea ridica din pat.

În dimineața zilei de sâmbătă, 23 iulie, Paula i-a spus surorii sale, Rebecca Onofrei că nu-și mai putea simți deloc mâinile și picioarele, iar sora sa a sunat atunci la ambulanță.

Operatorul care a răspuns apelului a informat-o că trimite imediat o ambulanță Aproximativ o oră mai târziu, la 14:13,  pentru că ambulanța nu sosise, sora Paulei a sunat din nou. ”Nici limba nu și-o mai simte, trimiteți o ambulanță vă rog!”.

Dar nici de această dată la adresa familiei Onofrei nu a ajuns nicio echipă medicală și a fost nevoie ca Rebecca să sune din nou, la ora 14:57, când situația era deja una dramatică: ”Îmi pare rău, e a treia oară când vă sun, sora mea nu mai vede și corpul ei se învinețește”.

Dar cum salvarea nu mai ajungea nici de această dată, la 15:29 a sunat pentru a patra oară la 118: ”Ce naiba faceți, sora mea se simte foarte rău!”

O ambulanță a plecat atunci de la dispeceratul din cartierul Prima Porta și a ajuns în 11 minute, la ora 15:40.

Medicii au încercat să o resusciteze și să o mențină cât mai mult în viață, dar în ciuda eforturilor lor, la ora 17:14 au fost nevoiți să constate decesul tinerei românce.

Autopsia a indicat drept cauză a decesului n șoc septic cauzat de un ulcer duodenal perforat.

”Nu vrem să tragem concluzii pripite, dar așteptăm cu încredere ca justiția să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat. Trebuie să facem puțină lumină”, a declarat Aurelio Padovani, avocatul familiei Onofrei care a depus plângere împotriva unor persoane necunoscute pentru omor din culpă.