Mărturia unei românce în criza coronavirusului din Italia: «Am văzut ură, de parcă ar avea chinezii, săracii, vreo vină»

28 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Cristina Naum, o fostă jucătoare de tenis de masă, locuiește și antrenează la Bologna, în Italia, țară în care peste 400 de persoane au fost infectate cu coronavirus. Românca a relatat despre starea de spirit a unora dintre localnici, care, cuprinși de panică, par să se comporte mai mult instinctual decât rațional.

Mărturia unei românce în criza coronavirusului din Italia: «Am văzut ură, de parcă ar avea chinezii, săracii, vreo vină»

”Lumea este foarte speriată. Toate școlile, grădinițele și universitatea sunt închise. În plus, am ieșit duminică seara, după ce au fost confirmate primele cazuri în Italia, la cumpărături, așa, de precauție. Te rog să mă crezi că toate magazinele la care am fost erau goale, nu tu carne, nu tu paste, nimic…

Din păcate, la farmaciile de aici nu am mai găsit nimic. Am luat măști, care nici nu știu cât de utile sunt, de pe site-uri de internet. Acum o săptămână, o mască era 2-3 euro, am dat acum 12 euro pe una și am luat vreo 10. Iar pe un gel de spălat pe mâini, de 20 de euro, am plătit acum 70. Asta e, unii speculează momentul”, a povestit fosta sportivă, pentru cotidianul Libertatea.

Cristina Naum a mai relatat cum teama de coronavirus i-a făcut pe unii italieni să-și piardă efectiv mințile.

”Am văzut cu ochii mei o ură pentru asiatici, e mult rasism, de parcă ar avea chinezii, săracii, vreo vină. Chiar acum mă uitam la un video cu un filipinez la o coadă, la un supermarket, luat la bătaie de un localnic căruia îi era frică să nu-i ia mâncarea”, a mai spus fosta jucătoare de tenis de masă.

Românca a mai adăugat că nu se gândește să părăsească Italia, chiar dacă țara pare paralizată de teama coronavirusului.

”Sper să nu se răspândească virusul! Și am un mesaj clar pentru cei care au plecat de frică de aici: până una-alta, aici sistemul medical funcționează, în România – e vai mămițica noastră”, a mai spus Cristina Naum.


Follow us on Google News