O româncă, despre obiceiurile olandezilor: ”Nu se spală pe mâini, dar se dau cu deodorant în public” – video

O româncă, despre obiceiurile olandezilor: ”Nu se spală pe mâini, dar se dau cu deodorant în public” - video

O tânără româncă stabilită în Țările de Jos, a hotărât să aducă în atenția urmăritorilor săi de pe TikTok percepția sa despre diferențele culturale și obiceiurile pe care le-a remarcat la olandezii cu care interacționează, generând dezbateri aprinse și reacții amuzante.

Unul din aspectele care au contrariat-o pe româncă și pe care a ținut să-l evidențieze este faptul că olandezii nu acordă o importanță deosebită modului în care se îmbracă atunci când ies din casă, părând să nu acorde o prea mare importanță modului în care sunt percepuți de către ceilalți.

”Olandezii nu se gătesc, adică nu se îmbracă frumos atunci când ies afară, merg cu hainele necălcate pe ei, cu adidașii murdari, uneori chiar cu haine rupte, se îmbracă fără să le pese de ce spun ceilalți din jur”, spune românca.

Românca a mai fost contrariată de faptul că olandezii nu se spală prea des pe mâini, dar folosesc deodorantul în orice împrejurare, oriunde și oricând.

”Olandezii nu se spală pe mâini atunci când merg la baie și sunt pe locul unu în statistici la chestia asta. Însă, se dau cu deodorant în public. Am văzut mii de olandezi care se dădeau cu deodorant în tren”, explică tânăra.

Despre bucătăria olandeză, românca evidențiază că olandezii nu sunt o nație foarte gurmandă și că, în general, mănâncă destul de puțin.

”Au cucerit mii de țări exotice pentru condimentele lor, dar ei nu le folosesc în mâncare, iar mâncarea lor nu are niciun gust. Meniul lor de dimineață constă în sprinkles de ciocolată pe pâine, fără nimic altceva, iar la prânz mănâncă o felie de pâine cu cașcaval și un ou fiert și atât”, afirmă românca.

De asemenea, ea a remarcat unele diferențe culturale, cum ar fi absența lui Moș Crăciun. O altă observație notabilă a fost legată de atitudinea olandezilor față de religie, majoritatea fiind atei, multe dintre bisericile lor fiind transformate în locuri de petrecere.

”Ei nu au Moș Crăciun și venerează un fel de Moș Nicolae, de culoare, numit SinterKlaas. Un alt lucru diferit este faptul că olandezii nu merg la biserică, sunt majoritatea atei, nu prea au treabă cu religia. Au transformat bisericile în locuri unde poți merge la petreceri”, spune românca.

Românca a ma iremarcat și zgârcenia cu care sunt cunoscuți olandezii…

”La bar, la petreceri, îți dau sticle de apă fără dop, ca să trebuiască să le consumi mai repede, pentru că daca nu ar face asta, olandezul ar ține de sticla aia de apă toată noaptea. Prima dată când am mers la o petrecere am fost foarte mirată de acest obicei. Mă gândeam doar la faptul că o să o vărs pe mine, dar aparent fac asta ca să facă vânzare”, explică românca.

În finalul clipului său video, ea a menționat preferința olandezilor pentru programare și rutină, observând că unii dintre ei își planifică până și momentele în care vor să asculte muzică.

”Olandezii își programează absolut orice, sunt ca niște roboței, vecinul meu își programează până și când să asculte muzică, are aceleași melodii și le pune la ore fixe. Eu personal nu știu cum rezistă în atâta monotonie”, își încheie tânăra româncă expunerea despre obiceiurile olandezilor pe TikTok.