O româncă stabilită în Belgia și-a recunoscut tatăl, gol, pe holuri, printre pacienții din Spitalul din Reșița

03 Dec 2020 | scris de Monica Pavelescu

Opinia publică a rămas împietrită privind imaginile surprinse în Spitalul Județean din Reșița, în care pacienți cu COVID-19 stau în mizerie, dezbrăcați și nesupravegheați.

O româncă stabilită în Belgia și-a recunoscut tatăl, gol, pe holuri, printre pacienții din Spitalul din Reșița

O româncă stabilită în Belgia, care a văzut imaginile din spital pe internet, a remarcat cu stupoare în ce condiții a fost tratat de COVID tatăl său, care a murit între timp.

"Când am văzut în ce condiții sunt acolo eu tot am dat, am dat și când o dată mi-a apărut tata, că e ăla care stă pe coridor jos, dacă ați văzut imaginile, ăla este tata.

Vai, când l-am văzut mi s-a oprit respirația pur și simplu nu am mai putut. Atunci am fos la pământ, pur și simplu toată noaptea nu am dormit sunt epuizată.", a declarat Elena Pelepcu, pentru Digi24.

Bărbatul de 77 de ani a mers la spital pentru o problemă la picior. A fost diagnosticat cu coronavirus și internat, însă modul în care a fost tratat iese abia acum la iveală.

Conducerea spitalului spune că aceste imagini arată neputința sistemului sanitar și că în ele apar pacienți cu coronavirus, care au și probleme psihice. De ei se ocupă același personal medical de boli infecțioase care nu are pregătire pentru specializarea de psihiatrie.

Cum problemele în România se rezolvă doar după ce situația s-a acutizat și buba pocnește, managerul spitalului, Alina Stancovici, a primit o amendă de 10.000 de lei de la Inspecția Sanitară de Stat.

Managerul mai susține că situația este aceeași în toate spitalele din România, dar și că fotografiile ar fi fost făcute înainte ca în secția de boli infecțioase să se fi făcut curat.

După prima zi a controlului pe care îl face Inspecția Sanitară la Reșița au mai fost amendate trei asistente și o infirmieră, cu 8.400 de lei.


CLICK - Follow us on Google News