Cum motivează echipa «România, te iubesc!» refuzul premiului oferit de APTR

13 Dec 2018

Jurnaliștii, oameni și ei, n-aveau cum să scape de sub aplicarea sintagmei că omul este un lup printre ceilalți oameni...

Echipa ”România, te iubesc!“ a refuzat distincţia oferită de Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR), invocând valorile şi principiile după care se ghidează cei şase jurnalişti care fac posibilă emisiunea de la Pro TV.

”Echipa «România, te iubesc!» îşi rezervă dreptul de a accepta sau refuza un premiu, iar decizia e în strânsă legătură cu valorile şi principiile după care se ghidează cei şase jurnalişti. Anchetele acestei emisiuni sunt realizate la cel mai înalt standard de profesionalism, iar în spatele lor stau mii de ore de documentare şi filmare“, a declarat echipa emisiunii pentru cotidianul Adevărul

Declarația a fost după ce Paginademedia.ro a dezvăluit că jurnaliştii de la ”România, te iubesc“ au refuzat premiul în momentul în care organizatorii galei APTR i-au contactat. 

Pro TV nu mai participă de ceva vreme la concurs, pentru că nu-l mai consideră relevant, însă anul acesta, spre deosebire de ediţiile precendente, câştigătorii nu au mai fost aleşi dintr-o listă de înscrişi, ci pe baza unor nominalizări făcute de un juriu, motiv pentru care ”România, te iubesc!“ a fost inclusă. 

În plus, gala APTR a stârnit controverse într-o anumită parte a breslei după ce printre câştigători au fost anunţaţi şi Ionuţ Cristache, realizatorul talk show-ului ”România 9“, de la TVR, şi Adrian Ursu, recompensat pentru o emisiune sponsorizată de aceeaşi Primăria Capitalei, cea care finanțează și gala premiilor APTR.

Devenită deja o tradiţie, gala este organizată anual de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB şi de Televiziunea Română, însă Paginademedia.ro scrie că a fost pentru prima dată când costurile întregului eveniment au fost suportate exclusiv de PMB. 

APTR a oferit distincţii şi premii de câte 1.500 de lei tuturor celor 15 câştigători, cei mai mulţi de la TVR (nouă) şi Antena 3 (patru).

SHARE