300 de romi dintr-un sat din Suceava s-au întors din Italia de teama coronavirusului şi au minţit că vin din Germania

300 de suceveni s-au întors din Italia de frica coronavirusului şi ar fi minţit la vamă că vin din Germania. Primar: „Ce, sunt nebun să mă duc la ei să verific?“ 19

Un sat sucevean – Mironu, comuna Valea Moldovei – unde trăiește o comunitate de romi, pare să fie locul de desfășurare al unei situații absurde.

Conform primarului localității, Constantin Moroşan, în ultimele două zile, un grup de 300 de romi a revenit acasă din Italia, din regiunea Bergamo, de teama coronavirusului.

Primarul mai susţine că cetăţenii comunei ar fi spus la vamă că se întorc din Germania şi nu din Italia și că a anunțat Direcția de Sănătate Publică.

Primarul a mai spus că cei 300 de oameni s-au întors acasă cu maşinile personale şi cu microbuze. El a relatat că directorul şcolii nu i-a primit la cursuri pe elevii care provin din familiile respective. 

Contactat telefonic, de cotidianul Adevărul, primarul a spus că a auzit de la săteni că cei 300 s-au întors acasă. Întrebat dacă a fost la faţa locului ca să vadă dacă lucrurile sunt aşa cum spun sătenii, primarul a răspuns: ”Ce, sunt nebun? Să te duci dumneata să vezi. Eu am auzit şi am sesizat Direcţia de Sănătate Publică pentru că aşa este corect”.

Șefa Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, susţine că instituţia pe care o reprezintă n-a primit o informare oficială sau neoficială de la primarul comunei Valea Moldovei cu privire la întoarcerea celor 300 de cetăţeni din Italia.

    3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
    @ALL RIGHTS RESERVED