A murit Ryan O’Neal, actorul principal din Love Story

A murit Ryan O'Neal, actorul princial din Love Story

Ryan O’Neal, actorul american cunoscut pentru rolurile din filmele lui Stanley Kubrick, ”Love Story” şi ”Barry Lyndon”, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 82 de ani, a anunţat fiul său.

”Este cel mai greu lucru pe care l-am avut vreodată de spus, dar asta este. Tatăl meu a murit liniştit astăzi”, a anunţat pe Instagram fiul său, Patrick O’Neal, potrivit Reuters.

Ryan O’Neal a devenit faimos în 1970 după ce a jucat în ”Love Story”, o poveste de dragoste în care a interpretat rolul unui student la drept de la Harvard care se îndrăgosteşte de o tânără nevoită să lucreze la bibliotecă pentru a-şi plăti studiile. Rolul i-a adus o nominalizare la Oscar.

Ulterior, el a mai jucat în special în ”Barry Lyndon”, regizat de Stanley Kubrick în 1975, o satiră socială care explorează obiceiurile secolului al XVIII-lea.

Ryan O’Neal a avut încă de mic o problemă cu gestionara furiei, iar tatăl său a decis să-l ajute să-i canalizeze acest exces. Așa că a luat o decizie care ar fi considerată extrem de șocantă pentru standardele actuale: și-a trimis fiul în ring. La fragedă vârstă de șapte ani, Ryan O’Neal a învățat cum să dea cu pumnul. În anii adolescenței, el se antrena ca boxer și îi plăcea să lupte, poate un pic prea mult.

Deși părea că a găsit o metodă de a se calma, nu a durat prea mult.

Viața familiei sale a fost dată peste cap, atunci când toată familia a trebuit să se mute în Germania, unde tatăl lui obținuse un post de scriitor de emisiuni televizate.

Ryan O’Neal s-a înscris la liceul american din München, dar nu a trecut mult până când au început problemele. Mama lui, știind că are o problemă cu gestionara furiei, i-a găsit un job de cascador la o emisiune televizată americană. Acolo O’Neal a prins gustul pentru actorie.

Ryan O’Neal era un adolescent atrăgător, părul său blond și ochii albaștrii au cucerit multe femei, dar cu bărbații avea un alt gen de relații. În general aceștia îl înfuriau și deseori se lăsa cu împărțit de pumni, la care Ryan era destul de bun. La doar 18 ani a fost arestat după ce s-a bătut la o petrecere ș a stat aproape două luni după gratii. Dar acesta a fost doar începutul…

După ce s-a întors în Statele Unite, a realizat că din multele relații pe care le avusese, gândul îi rămăsese la una. Ryan O’Neal s-a așezat  în genunchi și a cerut-o în căsătorie pe Joanna Moore.

Vrăjită de farmecul lui, ea a spus da, iar tinerii căsătoriți au devenit rapid subiectul principal de discuții în oraș. Ambii erau implicați în industria filmului și ambii deveneau din ce în ce mai populari. Păreau să aibă relația perfectă, doar că asta a fost doar ceea ce au lăsat să se vadă. Așa cum se întâmplă uneori în relațiile extrem de publice, ceea ce se vede la fațadă e total altceva față de ce se ascunde în interior.

După doar câteva luni de căsătorie, Moore a aflat că este însărcinată și înainte de a-și da seama, micuța lor familie crescuse la patru. Fiica lor Tatum și fiul Griffin s-au născut la doar 11 luni unul după celălalt. Și, deși oamenii se schimbă când devin părinți, nu a fost cazul lui Ryan și Joanna.

Cuplului ”fericit” îi plăcea să petreacă, iar faptul că au venit copii pe lume nu a schimbat asta. De fapt, pe ei i-a cam încurcat asta, așa că au ajuns să petreacă mai mult timp exagerând cu substanțe ilegale, decât petreceau cu bebelușii lor. Acești copii au fost lipsiți de dragostea părinților lor, dar erau pe cale să fie lipsiți de mai mult decât atât.

În scurt timp, a fost clar că Ryan și Joanna nu au fost o influență bună unul asupra celuilalt. Trăiau doar pentru petrecerile de la Hollywood și nu pentru copiii pe care i-au adus pe lume împreună. De cele mai multe ori, îi lăsau pe Tatum și Griffin cu familia sau prietenii, care nu aveau întotdeauna cele mai bune intenții. Potrivit lui Tatum, atunci a început abuzul.

Cu toate acestea, cel asupra copiilor nu a fost singurul abuz care a avut loc în casa O’Neal. Ryan O’Neal încă mai avea tendințele violente și nu avea nicio problemă să ridice mâna asupra soției sale, la fel cum nu avea nicio problemă să folosească substanțe ilegale în apropierea copiilor săi. Viața lor de acasă a devenit toxică pentru toată lumea și, în cele din urmă, Joanna s-a săturat. Ea și-a luat copiii și l-a părăsit. Dar asta nu a schimbat prea mult lucrurile pentru copiii ei.

Când Ryan și Joanna erau împreună, copiii lor s-ar putea să fi fost neglijați, dar cel puțin nu au rămas niciodată fără elementele esențiale. După ce și-au părăsit tatăl abuziv, copiii au crezut că lucrurile se vor schimba. Și s-au schimbat, dar nu în bine.

După ce l-au părăsit pe Ryan, luptele continue ale mamei lor cu dependența și depresia au scăpat de sub control. Tatăl lor fusese înlocuit de un alt bărbat abuziv, copiii nu mai aveau mâncare, iar toaleta lor devenise orice loc găseau prin casă, după cum mai arată articolul despre viața actorului.Tatum și Griffin s-au luptat să supraviețuiască în timp ce tatăl lor își trăia viața la maximum.

Cei doi copii și mama lor trăiau o criză familială, în timp ce tatăl lor se căsătorea pentru a doua oară, în Hawaii. Începea o nouă viață alături de noua lui soție, Leigh Taylor-Young. Doar că asta nu a durat mult, pentru că ea a înțeles repede că soțul său este o persoană cu multe disfuncționalități, așa că a plecat. Nimeni nu știe sigur dacă ea era conștientă de ce se întâmpla cu ceilalți copii ai lui în acel moment.

Deși ca persoană era groaznic, producătorii de filme nu țineau cont de asta, câtă vreme le aducea profit. În ciuda faptului că a fost în competiție cu oameni precum Beau Bridges și Jon Voight, Ryan O’Neal a câștigat rolul lui Oliver Barrett IV în povestea de dragoste din anii 1970. A fost filmul care a dus cariera de actorie a lui O’Neal pe noi culmi. Filmul nu numai că l-a făcut cel mai căutat om din America, dar l-a și nominalizat pentru cel mai bun actor.

Ryan nu a avut probleme în relațiile cu sexul frumos. Aspectul lui fizic îi asigura un succes rapid, iar replicile lui pentru agățat funcționau întotdeauna, iar asta l-a transformat într-un afemeiat. Dar după ce a jucat în Love Story, totul s-a schimbat. Nu a mai fost nevoit să folosească replici siropoase pentru femei, pentru că deja era asaltat. O’Neal a fost pe val, atât în carieră, cât și în viața amoroasă.

În timp ce cariera lui și viața amoroasă erau la cote maxime, Joanna și copiii lui sufereau foarte mult. Nu a mai fost pentru nimeni o surpriză când Joanna Moore nu a mai putut să aibă grijă de ea însăși, cu atât mai puțin de copiii ei. În mod surprinzător, acest tată problematic părea să fie colacul lor de salvare.

Odată ce Ryan a câștigat custodia copiilor săi, părea că coșmarul s-a încheiat pentru ei. Cu toate acestea, cei doi au trecut de la neglijare fizică, la neglijare nu numai emoțională, ci și abuzată grav, deoarece Ryan nu a făcut nimic pentru a-și schimba stilul de viață nesănătos, care includea maltratarea femeilor și consumul de droguri.

Tatum și Griffin se mutaseră cu tatăl lor și toate păreau să meargă… cât de bine se putea. Ryan încerca să găsească o modalitate de a fi tată, în timp ce avansa în cariera de actor. Apoi a apărut un rol pentru o echipă tată-fiică din Paper Moon și a știut că era menit să fie al lui și a lui Tatum.

Regizorul Peter Bogdanovich era deja familiarizat cu munca lui O’Neal și i-a oferit imediat rolul. Tatum a văzut-o ca pe o oportunitate de a se lega de tatăl ei, dar O’Neal a văzut-o ca pe șansa lui de a câștiga un Oscar. Din păcate, niciunul dintre visele lor nu s-a împlinit. De fapt, totul a ieșit exact pe dos.

Era ca și cum rolul tată-fiică din Paper Moon a fost făcut pentru Tatum și Ryan. În film, personajul lui O’Neal folosește o fiică falsă pentru a escrocha oamenii. Deoarece O’Neal abia a avut o relație cu propria fiică, nu a avut nevoie să-și folosească imaginația.

Dacă performanța lui părea convingătoare, a fost pentru că nu era departe de adevăr. Din păcate pentru el, Tatum a făcut o treabă și mai bună și și-a depășit tatăl. Drept urmare, ea i-a furat visul de a câștiga un Premiu al Academiei. În loc să susțină realizările fiicei sale, Ryan a făcut ceva ce niciun părinte nu l-ar face vreodată.

Tatum credea că munca alături de tatăl ei le va întări relația, doar că nu era cazul. În schimb, el a făcut relația lor și mai disfuncțională, dacă asta era chiar posibil până în acel moment. Nu numai că a fost cea mai tânără persoană care a fost nominalizată vreodată la un premiu al Academiei, dar a fost cea mai tânără persoană care l-a câștigat!

Tatum ar fi trebuit să fie extaziată, dar în timp ce era apreciată de toat lumea, ea se simțea copleșită. Avea doar 10 ani, iar toată atenția, scena și publicul au fost uriașe. Așa că, la decernarea premiului, a căutat în mulțime o față cunoscută și nu a putut găsi niciuna. Niciunul dintre părinții ei nu se prezentase să o susțină.

La 10 ani, Tatum a reușit ceva la care O’Neal a lucrat ani de zile. Nu a putut să fie fericit pentru ea, dar s-a gândit să folosească succesul ei în avantajul lui. După ce a încetat să stea îmbufnat, O’Neal și-a dat seama că a putut să-și folosească fiica pentru a-și promova statutul și cariera. Dar în adevăratul mod O’Neal, planul lui nu a funcționat.

Ryan a decis să o folosească pe Tatum, aducând-o la toate evenimentele și petrecerile de la Hollywood, chiar ducând-o cu el în infamul și extrem de nepotrivit pentru copii și preadolescenti Playboy Mansion. Tatum a experimentat lucruri pe care niciun copil nu ar trebui să le facă și au marcat-o pentru tot restul vieții.

Ryan beneficia de succesul fiicei sale, așa că trebuia să o țină aproape. Încercând să facă asta, poate că a ținut-o puțin prea aproape, cel puțin așa credea iubita lui de atunci. Ryan reușise să o farmece pe Ursula Andress, dar vraja lui s-a dispărut rapid când ea a trebuit să împartă patul cu fiica lui.

Andress nu avea nicio problemă cu faptul că Ryan avea copii, dar avea o problemă că fiica lui, Tatum, dormea ​​în același pat cu tatăl ei.

Dar asta nu a fost tot. Din păcate, au existat întotdeauna influențe teribile și personaje dubioase care intrau și ieșeau din casa lui O’Neal. Nu era o modalitate ca un copil să trăiască și, din păcate, Tatum a aflat exact de ce.

Unul dintre dealerii de droguri ai lui Ryan a dat peste fată singură acasă și a profitat de ea. Tatum a fost îngrozită și a făcut ceea ce majoritatea copiilor nu ar face – i-a spus tatălui ei ce s-a întâmplat. Dar Ryan a mai ratat o ocazie de a fi un tată bun. Acesta era unul dintre cei mai buni dealeri ai lui, iar Tatum, ei bine, era doar fiica lui. Nu numai că i-a luat partea dealer-ului, dar a acuzat-o chiar pe Tatum că l-a încurajat pe dealer.

Ryan a mai bifat o serie de momente demne de ”cel mai disfuncțional tată” când a sfătuit-o pe fiica lui adolescentă să ia droguri pentru a slăbi. Un alt moment a fost când a găst-o pe Tatum cu venele tăiate, în încercarea de a se sinucide. El a găsit cel mai potrivit să-i spună că a tăiat greșit. Fiului său i-a oferit droguri încă la 11 ani.

Ryan și-a abandonat fiica atunci când s-a cuplat cu soția lui Lee Majors, Farah Fawcett, care și-a părăsit soțul pentru a fi cu Ryan, iar acesta din urmă și-a abandonat fiica pentru noua lui familie.

Deci, când Fawcett a rămas însărcinată, Ryan a fost de fapt entuziasmat. În cele din urmă, urma să aibă un copil care nu va avea probemele fostei sale soții, așa cum avea obiceiul să spună despre copii lui. În 1985, s-a născut Redmond James Fawcett O’Neal, iar Ryan abia aștepta să-și înceapă îndatoririle paterne. Privind retrospectiv, probabil că abordarea practică a lui Ryan l-a transformat pe Redmond într-un infractor.

Fiecare dintre copiii lui O’Neal s-a luptat cu demonii induși de modul lui de a fi, dar el era convins că toate astea se petreceau din cauza influenței mamei lor. Acest copil avea să fie diferit. Și, ei bine, era… dar nu în modul în care sperase O’Neal. Odată ajuns adolescent, Ryan i-a ofeirt și acestuia droguri, așa că rezultatul a fost previzibil.

Redmond nu numai că a ajuns în 13 centre de reabilitare diferite, dar se confruntă și cu o serie de acuzații penale. Deși a fost considerat inapt să fie judecat pentru toate acuzații sale, confruntările anterioare cu legea includ acuzații de posesie, furt și tentativă de omor. Chiar și sora lui a spus: ”Îl iubesc, dar nu am văzut niciodată o latură mai înfricoșătoare a dependenței”.

Fawcett a fost înșelată, la rândul ei, cu alte femei, Ryan găsind tot felul de scuze pentru a-și justifica escapadele.

Ryan fusese un iubit groaznic și un tată și mai rău. El a renunțat o relație de 20 de ani pentru o noapte cu o femeie mai tânără. Așa că, atunci când a fost diagnosticat cu leucemie, s-a gândit că va trebui să treacă singur prin asta. Numai că, deși nu mai erau împreună, trecuseră prin multe de-a lungul anilor. Fawcett nu l-a putut lăsa să sufere singur. Deci, ea a fost acolo pentru el.

În mod surprinzător, și O’Neal i-a arătat lui Fawcett sprijin pe parcursul tratamentului ei pentru cancer. După ce amândoi s-au luptat cu cancerul, până la sfârșitul acesteia, O’Neal și Fawcett erau epuizați. Cu toate acestea, depășiseră momentele dificile.

Sărbătorind acest moment, la petrecere a avut loc un eveniment oribil. Tot ce se știe este că Griffin și-a atacat tatăl cu un obiect dur, iar Ryan a ripostat scoțându-și arma. Fawcett adormise și a aflat despre lupta lor de luptă doar când arma a explodat. Autoritățile s-au străduit să scoată întreaga poveste a familiei, dar în cele din urmă Ryan a fost arestat și eliberat pentru o cauțiune de 50.000 de dolari.

Cancerul soției sale a revenit și a răpus-o în cele din urmă.

Un medic ATI de la Institutul ”C.C Iliescu” din București s-a sinucis

Un medic ATI de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București a murit vineri dimineață. Doctorul avea 58 de

Un tânăr de 23 de ani a murit într-un salon de tatuaje dintr-un mall din Timișoara

Un tânăr în vârstă de de 23 de ani, client al unui salon de tatuaje dintr-un mall din Timişoara, a încetat din viață, vineri, după

Reacția unei adolescente, căreia i-a fost refuzat un avort, a lăsat-o pe doctoriță în lacrimi

O adolescentă în vârstă de 17 ani, elevă în clasa a XII-a, s-a prezentat marți seara, 9 aprilie 2024, alături de mama ei, la Unitatea

O pisică gestantă a venit singură la ușa unui spital veterinar, pentru a cere ajutor – video

La spitalulul veterinar Arcadia Vet din Iași s-a petrecut un eveniment neașteptat, care demonstrează că, în ciuda reținerilor pe care le manifestăm, animalele sunt mult

Managerul Spitalului Sf. Pantelimon: ”Nu sunt date care să ateste o viciere a tratamentului la ATI. Decesele nu puteau fi evitate”

Într-o declarație de presă, managerul Spitalului Sf. Pantelimon din București, Bogdan Socea, a declarat că primele date arată că nu au existat nereguli în privința

Un sătean a scos din pământ conducta de canalizare a unei localități cu peste 5.000 de locuitori

După ce s-a judecat timp de șapte ani cu Primăria, un localnic din comuna Dragotești, județul Gorj, și-a suflecat mânecile și s-a pus pe treabă

Tatăl lui Sebi, studentul ucis în accidentul de la 2 Mai: ”În țara noastră banul este la putere, banul cumpără totul, la justiție, la cei care ne conduc”

Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre cei doi tineri uciși în august 2023 de către Vlad Pascu care se urcase drogat la volan, a declarat,

Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, după un val de decese suspecte în secţia ATI

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au demarat o anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon care va cerceta veridicitatea unei sesizări cu privire la un

Fostul actor și sportiv american O.J. Simpson a murit

Fostul jucător de fotbal american și actor O.J. Simpson a murit la 76 de ani, fiind bolnav de cancer, scrie ABC News. ”Tatăl nostru, Orenthal

Akebono, marele campion la sumo, a murit la 54 de ani

Akebono, primul mare campion de sumo venit din afara Japoniei, a încetat din viață la 54 de ani. În urma sa au rămas soția și