Suspectul care a dispărut cu banii Poștei era angajat doar de o săptămână

Polițiștii din Ilfov încercă să-l găsească pe bărbatul care este acuzat că a sustras un sac în care se aflau aproximativ 278.000 de lei.

Incidentul a avut loc marți, 1 noiembrie, în jurul prânzului, în timp ce echipajul poștal se deplasa către oficiul din Chiajna.

Tânărul de 30 de ani l-a rugat pe șofer să oprească în dreptul unui magazin, pentru a-și cumpăra apă. El a luat sacul cu bani fără ca șoferul să își dea seama şi s-a făcut nevăzut.

Polițiștii sunt de părere că a avut un complice, care l-a ajutat să fugă cu banii.

Banii furați reprezentau pensiile unor vârstnici din localitatea Chiajna.

Tânărul a fost dat în urmărire de către poliție, iar persoanele care dețin informații sunt rugate să apeleze Serviciul Unic de Urgență 112, IPJ Ilfov sau cea mai apropiată unitate de poliție

Informația despre faptul că suspectul se angajase de numai o săptămână la Poșta Română, pe postul de mânuitor de valori, naște destul întrebări despre modul în care instituția statului l-a recrutat.

Poșta Română a deschis o anchetă, internă.

”Părerea noastră că este o acțiune premeditată. El practic asta face, e mânuitor de valori, are acces la toate valorile care sunt în mașină, şoferul e doar şofer și oferă suport pe zona de transport“, a spus Claudia Bibire, purtător de cuvânt al Poștei Române.

Reprezentanții Poştei Române i-a asigurat pe beneficiari că banii de pensii au fost completaţi, iar distribuirea lor nu va fi afectată, astfel că nu vor exista întârzieri.