Sancționat de jandarmi după ce a prins Crucea în Dunăre de Bobotează

08 Ian 2021 | scris de Anita Raicu

Conform tradiției, de Bobotează, la Galați, o cruce împodobită cu flori a fost aruncată în apele Dunării de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Cassian Crăciun.

Sancționat de jandarmi după ce a prins Crucea în Dunăre de Bobotează

În conformitate cu vremurile, arhiepiscopul a atras atenția că anul acesta nimeni nu se va arunca după cruce, s-o recupereze din apă.

Cu toate acestea, un gălățean a sărit în apă și a prins crucea. Arhiepiscopul l-a certat pe bravul creștin înotător, i-a spus să lase crucea în apă și l-a rugat să plece.

Fără să fie convins, după plecarea oficialităților bărbatul a sărit din nou în apă după cruce.

Bărbatul a fost sancţionat de jandarmi cu avertisment.

Numele său este Ion Netcu și are 70 de ani și este un veteran al competiţiei, săritor de peste 30 de ani, cu trei cruci prinse la activ.

”Atât s-a putut, dar e bine şi că s-a putut atât. Părintele a spus să las crucea în apă, dar nu ştiu, cred că o să o iau acasă. Am sărit de 30 de ani de fiecare dată în Dunăre de Bobotează, trebuia să o fac şi acum. De trei ori am prins şi crucea“, a spus Ion Netcu, care la acei aproape 70 de ani ai săi nu a putut să stea un an să nu sară în Dunăre de Bobotează.

Da, uneori măsurile luate de autorități reușesc să oprească răspândirea coronavirusului, dar deloc pe cea a prostiei... pentru că amenda aceasta chiar nu are niciun rost!


CLICK - Follow us on Google News