3dots.ro

Satu Mare. Un bărbat a murit cu zile după ce i s-ar fi refuzat transferul la trei spitale. ”Nu i-au dat nicio șansă la viață, la 52 de ani!”

Satu Mare. Un bărbat a murit cu zile după ce i s-ar fi refuzat transferul la trei spitale. ”Nu i-au dat nicio șansă la viață, la 52 de ani!”

Bărbatul din Satu Mare în vârstă de 52 de ani s-a urcat pe propriile picioare în ambulanța venită să-i acorde primul ajutor după ce a căzut de pe scuter, dar pentru că unitatea medicală nu are secţie de specialitate s-a cerut transferul la alte spitale, dar a fost refuzat.

Bărbatul, originar din comuna Beltiug, lucra ca șofer în Germania, dar a venit în vacanță acasă. Joia trecută el a ieșit la plimbare cu un scuter, iar într-o clipă de neatenție s-a dezechlibrat și a căzut din mers, iar scuterul l-a lovit în piept . Un trecător, care a văzut accidentul, a sunat la 112.

La spitalul din Satu Mare au ajuns imediat și copiii bărbatului, iar medicii le-ar fi transmis că este în stare stabilă, că i-au făcut un computer tomograf, dar că vor repeta investigația.

După aproape zece ore de la internare, un reprezentant al spitalului a sunat-o pe soția pacientului ca să îi spună că a intrat în stop cardio-respirator, dar și-ar fi revenit. Până a ajuns biata femeie la spital, s-a stins.

”Între 05:00 și 06:00 dimineața am vorbit și mi s-a spus că a făcut un stop cardiac și la 07:00 dimineața mi s-a spus că s-a refuzat transferul de la spitalul din Satu Mare, că s-a încercat sau au încercat transferul. Nu i-au dat nicio șansă la viață, la 52 de ani” ,spune soția bărbatului.

În urma accidentului, bărbatul ar fi suferit o fisură la trahee, iar cum spitalul Satu Mare nu are secție specializată, implicit, nici specialiști în chirurgie toracică, medicii ar fi cerut transferul către un alt centru din țară.

Prima dată au încercat la Spitalul din Cluj, dar au fost refuzați pe motiv că ar trebui să încerce întâi la Baia Mare, pentru că e mai aproape. La Spitalul din Baia Mare nu mai erau însă locuri, așa că s-a încercat transferul la Oradea, dar fără succes.

Pacientul a rămas la Spitalul din Satu Mare până dimineață, când a suferit un stop cardio-respirator, iar pe fondul mai multor complicații a murit.

Managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca a precizat că nu li s-a cerut transferul în mod oficial, ci doar sfatul.

”Medicul de gardă din ATI din serviciul de urgență, din UPU, din Satu Mare, a contactat medicul de gardă din chirurgia toracică a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj. I s-a spus să adreseze celui mai apropiat Centru de Chirurgie Toracică, din Baia Mare, care are dotarea necesară, Terapie Intensivă. E la o oră distanță și poate să îi monteze tub de dren. I-a spus exact ce trebuie să facă,” a spus Vasile Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca.

Familia a contactat un avocat și a anunțat că va da spitalul în judecată.

”Vom formula o plângere penală față de faptă. Vom vedea care a fost motivul refuzului de preluare și la ce moment a fost făcută această solicitare raportat la diagnosticul destul de grav,” a declarat avocatul Ovidiu Silaghi pentru PressSM.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs