3dots.ro

Satu Mare. Profesorii unui colegiu au depus plângeri penale împotriva elevilor și refuză să mai intre la ore

Satu Mare. Profesorii unui colegiu au depus plângeri penale împotriva elevilor și refuză să mai intre la ore

Mai mulți profesori ai Colegiului Național 'Mihai Eminescu' din Satu Mare au formulat plângeri penale împotriva unor elevi și refuză să mai intre la orele de curs din unele clase.

”Din păcate, la clasă există o atmosferă destul de tensionată, dar nu tensionată în limite normale, dar la ceea ce s-a ajuns este o situaţie aberantă, la care profesorii cu vechime au ajuns să nu mai dorească să predea şi au fost nevoiţi să formuleze plângeri penale.

Există câţiva factori perturbatori, măsura fiind luată pentru a exista siguranţă atât pentru elevi cât şi pentru profesori”, au declarat profesorii, citați de PresaSM.

În unele situații s-a impus chiar prezența polițiștilor în sălile de clasă!

Situația abaterilor disciplinare nu este una nouă. Repetarea sau chiar agravarea acestor situații conflictuale i-au determinat unii profesori să renunțe să mai predea, motivând faptul că nu mai au resurse, metode, căi prin care să remedieze atmosfera din timpul unor ore sau să suporte ofensele repetate din partea unor elevi.

Corpul profesoral, întrunit în Consiliul Profesoral, a aprobat montarea de sisteme de supraveghere video-audio în clasele cu probleme.

Unul dintre elevii  a considerat că instalarea camerelor de supraveghere audio-video în sala de clasă este ilegală și abuzivă, și pretinzând că i se încalcă dreptul la protecția datelor cu caracter personal, a dat unitatea de învățământ în judecată.
De altfel, elevul respectiv este unul problemă. Consiliul Profesoral a luat decizia de a-l sancționa, pe baza raportului făcut de dirigintele clasei în care învață, cu nota 2 la Purtare.

Decizia a fost comunicată atât elevului, cât și familiei sale. Regulamentul școlar îi oferă șansa elevului de a se reveni asupra notei, dacă, în urma unei monitorizări de opt săptămâni, se va constata că și-a corectat comportamentul.

Unitatea de învățământ precizează că acea cameră video a fost instalată în clasa în care învață elevul-problemă, tocmai pentru a-i monitoriza comportamentul la ore.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU