Fost instructor MISA, implicat în scandalul de la Kaufland: «E absurd! Pentru ce să iei temperatura?»

22 Mai 2020 | scris de Monica Pavelescu

Alături de regizorul George Adamescu și soţia sa, cel de-al treilea personaj care apare în imaginile de la scandalului în legătură cu termoscanarea, petrecut la un magazin Kaufland este Tiberiu Galamboş.

Fost instructor MISA, implicat în scandalul de la Kaufland: «E absurd! Pentru ce să iei temperatura?»

Ulterior, Galamboş s-a dezis de orice implicare în incident şi susţine că nu are nicio legătură cu ceea ce s-a petrecut, spunând că el doar a încercat să aplaneze situaţia.

În filmuleţul montat el poate fi văzut în permanenţă lângă soţii Adamescu.

”Am cerut ca din conducerea Kaufland să vină cineva să avem o discuţie pe tema respectivă. Vrem să vă arătăm şi noi legea că hotărârea de guvern nu ne obligă să fim termoscanaţi la intrarea în magazin.

E absurd! Pentru ce să iei temperatură? Nu e niciun indiciu că eşti bolnav. S-au venit trupe de la pază şi ordine, s-au încins discuţiile. A venit un domn mai înalt şi a zis că nu doreşte să fie termoscanat, au sărit pe el. De acolo a pornit.

Au chemat apoi să vină poliţia pentru acel om, apoi i-a luat pe oamenii ăştia S-a format aşa un curent de opinie. S-a făcut proces verbal. Am discutat şi eu cu poliţia. Am primit o avertizare. Am întrebat de ce? Eu am vrut doar să aplanez discuţia”, a declarat Tiberiu Galamboş, citat de cotidianul Adevărul

Cine este Tiberiu Galaboş

Tiberiu Galamboş este președintele unui ONG al cărei nume poate fi găsit chiar pe site-ul Camerei Deputaţilor, Asociaţia Civică Dreptate. 

Numele lui Galamboș mai este legat de Gregorian Bivolaru şi Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut (MISA). Galamboş ar fi fost instructor şi cursant MISA, unul dintre cei care ar fi organizat chiar Săptămâna Arhanghelilor în 2009. 

Totodată, fiica lui Izabella Galamboş a fost colegă de liceu cu Maria Harhata, fata despre care se spusese că a fugit de acasă la MISA.

În 2013, Tiberiu Galamboş a reclamat că a fost scos cu forţa de jandarmi din incinta sitului cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, un loc pe care adepţii MISA îl ocupau pentru a forma spiralele energetice până în 1996, după ce intrase fără bilet în cetate pentru a medita pe soarele de andezit. 

”Am fost în ultimele săptămâni de două ori la Sarmizegetusa. Nu am fost lăsaţi să ne  aşezăm pe monumente şi să ne descălţăm. Nu deteriorăm sanctuarul. Soarele de andezit ar suporta greutăţi de câteva tone, deci ne-ar ţine şi pe noi.

Evreii merg şi ating Zidul Plângerii, noi de ce nu mai avem voie să ne aşezăm pe monumente? Nu ne putem încărca energetic doar de la iarba din jurul discului solar de andezit. Consider că mi se încalcă unele libertăţi“, spunea Galamboş.


CLICK - Follow us on Google News