Scenariul incredibil imaginat de un bărbat gelos împotriva prietenului său, care i-ar fi făcut ochi dulci soției

28 Ian 2020 | scris de Monica Pavelescu

Florin Ardelean, un tânăr din Zalău, a pus la cale un plan desprins parcă din filme prin care să-și discrediteze unul dintre prieteni, despre care era convins că îi face avansuri soției lui, care s-a conformat orbește indicațiilor pe care i le-a dat.

Scenariul incredibil imaginat de un bărbat gelos împotriva prietenului său, care i-ar fi făcut ochi dulci soției

Întâmplarea s-a petrecut în vara lui 2014, când cei soţi au hotărât să-i însceneze un viol amicului, chemându-l acasă la ei, susţinând că au nevoie de ajutor la treburile casnice.

Imediat ce bărbatul a intrat în apartament, Florin Ardelean l-a atacat, aplicându-i mai multe lovituri. Când amicul a căzut, l-a imobilizat cu ajutorul soţiei, legându-l cu nişte cordoane de plastic de mâini şi de picioare. După imobilizare, i-a dat jos pantalonii şi lenjeria intimă până la genunchi, după care, i-a rupt asoției bluza cu care era îmbrăcată şi lenjeria intimă.

Ulterior, şi-a introdus mâna în vaginul soţiei sale şi apoi a atins penisul persoanei vătămate, repetând de câteva ori această operaţiune. 

Apoi, agresorul a coborât din apartament până în faţa blocului, pentru a fi văzut de vecini. Când a revenit în casă, i-a aplicat soţiei mai multe lovituri cu palmele peste faţă şi a strâns-o de mâini şi picioare pentru a-i crea unele leziuni, iar lui însuşi şi-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona gurii.

Apoi a sunat la 112 şi a anunţat că soţia lui ar fi fost victima unui viol comis de către amic. ”Mi-am prins soţia violată de un... cel mai bun prieten al meu, l-am imobilizat, vă rog frumos să veniţi să-l ridicaţi că nu vreau să-mi pierd cumpătul şi să fac ceva prostie“, a spus el la telefon.

Presupusul violator, la acea vreme angajat ca jandarm, a intrat în vizorul procurorilor militari care au deschis un dosar penal. În urma cercetărilor, a fost dispusă clasarea dosarului în ceea ce priveşte infracţiunea de viol.

Pe parcursul cercetărilor efectuate de către procurorul militar, unul dintre martorii audiaţi, fost prieten al lui Ardelean, a precizat că, într-o discuţie purtată în august 2014, acesta din urmă i-ar fi mărturisit că a înscenat violul şi i-a descris totul în detaliu.

În faţa anchetatorilor, consoarta lui Ardelean a confirmat iniţial varianta soţului. După evaluarea medico-legală şi după raportul de constatare criminalistică cu privire la comportamentul simulat, femeia a revenit asupra declaraţiilor iniţiale şi a recunoscut că, în urma unei înţelegeri cu soţul său, a înscenat totul.

Ulterior, femeia a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, inducerea în eroare a organelor judiciare, pentru o pedeapsă de doi ani, opt luni şi 20 zile închisoare, suspendată condiţionat pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi şase luni.

În ceea ce-l priveşte pe autorul planului, acesta a fost trimis în judecată şi condamnat definitiv, în ianuarie 2018, la un an şi trei luni de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, şase luni pentru lovire sau alte violenţe şi un an şi nouă luni pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. 

Pedeapsa finală este, însă, considerabil mai mare, având în vedere că trecutul inculpatului este unul pătat. Ardelean se află în spatele gratiilor din septembrie 2014, când a fost arestat pentru atacul cu cocktailuri Molotov al unui apartament din Zalău, cu al cărui proprietar era în conflict.

În 2015, el a fost găsit vinovat de tentativă de omor calificat şi distrugere prin incendiere şi condamnat la 10 ani de închisoare în regim de detenţie. În aceste condiţii, Curtea de Apel Cluj a dispus ca Ardelean să stea după gratii pentru 11 ani şi două luni.


CLICK - Follow us on Google News