Klaus Iohannis: Școala începe la 14 septembrie. Majoritatea elevilor vor merge fizic la instituțiile de învățământ

05 Aug 2020 | scris de Monica Pavelescu

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o conferință de presă, că școala în învățământul preuniversitar începe la 14 septembrie, iar pentru majoritatea elevilor.

Klaus Iohannis: Școala începe la 14 septembrie. Majoritatea elevilor vor merge fizic la instituțiile de învățământ

Elevii vor merge efectiv, fizic, la instituțiile de învățământ, cu precizarea că decizia va fi luată la nivel local, în funcție de trei scenarii luate în calcul.

Cele trei scenarii de care vor ține cont autoritățile
Criteriul de care se ține cont în stabilirea acestor scenarii este numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori. 

- Scenariul verde înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;

- Scenariul galben - între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;

- Scenariul roşu se aplică unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori.

”Bucureștiul se încadrează în scenariul ”verde”, la fel ca majoritatea localităților din România, a precizat președintele referindu-se la cele trei scenarii (verde, galben, roșu). Numai 50 de localități din România s-ar încadra la scenariul roșu în prezent”, a spus Klaus Iohannis.

”Învățământul online rămâne o opțiune și vine să completeze procesul educativ acolo unde cursurile nu se pot ține fizic”, a adăugat Iohannis.


CLICK - Follow us on Google News