Fostul şef al 'Doi şi-un sfert', Gelu Oltean, arestat pentru trafic de droguri

15 Dec 2019 | scris de Monica Pavelescu

Gelu Oltean, fost şef al al Serviciului secret al Ministerului de Interne - DGIPI - Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă - a fost arestat duminică, după ce sâmbătă fusese reţinut de procurorii DIICOT Braşov pentru trafic de droguri.

Fostul şef al 'Doi şi-un sfert', Gelu Oltean, arestat pentru trafic de droguri

DIICOT a investigat activitatea lui Gelu Oltean în cadrul clinicii de wellness Youness Clinic de lângă Bucureşti, unde pacienţilor li s-ar fi dat spre consum o substanţă considerată drog, sub pretextul unor aşa-zise tratamente.

În acelaşi caz au mai fost reţinuţi Vanessa Youness, fondatoarea clinicii şi partenera de viaţă a lui Oltean, şi ”şamanul“ clinicii, un cetăţean englez, Thomas Lishman, potrivit G4Media. 

DIICOT susţine că cei trei organizau într-o casă din judeţul Dâmboviţa reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conţine AYAHUASCA.

Într-un interviu din 25 februarie 2019, Chiar Gelu Oltean susținea că ”Ayahuasca” ”este un tratament de purificare a sufletului, a minţii şi a corpului, care schimbă pe oricine, nu doar pe mine. Dar, într-adevăr, nu oricine are curajul să treacă prin asta”.
   
În 2016, fostul şef al DIPI a fost pus sub acuzare pentru deturnare de fonduri şi abuz în serviciu.
 


CLICK - Follow us on Google News