Întrebați dacă au luat primă de performanță în 2022, șefii ASF nu răspund sau o fac în bătaie de joc – video

Întrebați dacă au luat primă de performanță în 2022, șefii ASF nu răspund sau o fac în bătaie de joc - video

Șefii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au fost invitați în Comisia Buget-Finanțe și cea Economică, pentru a clarifica modul în care instituția și-a îndeplinit atribuțiile, în contextul intrării în faliment sau insolvență a mai multor companii de asigurări.

Cele două ore de discuții purtate cu senatorii din comisii au avut darul să-i enerveze, iar întâlnirea cu presa a consolidat această stare.

În momentul în care a ieșit de la comisiile parlamentare, președintele ASF, Nicu Marcu, a fost întrebat dacă a încasat prime de performanță în 2022.

Cotidianul Libertatea a dezvăluit faptul că președintele ASF, Nicu Marcu, a încasat în 2022 15 salarii în loc de 12.

Autoritatea de Supraveghere Financiară se află sub control parlamentar și ar trebui, conform legii, să răspundă tuturor întrebărilor venite din partea senatorilor și deputaților din Comisia de buget- finanțe.

”Vreau să vă spun că toate veniturile mele sunt publice defalcat pe proveniență”, a spus Nicu Marcu, președintele ASF, dar i s-a atras atenția că veniturile sale complete nu sunt publice veniturile, primele încasate nefiind trecute în declarație.

Ulterior, întrebat încă o dată dacă a încasat primă de performanță în 2022, președintele ASF s-a făcut că nu a auzit întrebarea.

Nici la a treia încercare de a obține un răspuns din partea sa cu privire la primele pe care le-a încasat în 2022, el nu a răspuns. În deplină tăcere. el a plecat din fața jurnaliștilor și s-a urcat în lift.

Nici vicepreședintele ASF, Cristian Roșu, n-a dorit să discute cu presa pe tema primelor de performanță încasate.

Aflat lângă președintele ASF, vicepreședintele Roșu a fost și el întrebat despre prima de performanță.

Nervos, întorcându-se cu spatele atunci când a auzit întrebarea, Cristian Roșu a replicat pe un ton răstit: ”aveți un fix!”

Pentru retragerea rapidă i-a fost împiedicată de întârzierea liftului, ca să scape de întrebările incomode, vicepreședintele ASF a plecat pe culoarele Parlamentului.

”Hai să trecem, omul ăsta are un fix și îl deranjez”, a afirmat Cristian Roșu.

Ulterior, s-a întors spre reporter și i-a spus ”hai cu mine!”.

”Dau bine în poză?”, spune Cristian Roșu, în timp ce a ridicat foile pe care le avea în mână spre obiectivul aparatului de filmat, pentru a-l bloca. Ulterior, a lovit cu foile și dosarul pe care îl ținea în mână de două ori în telefonul cu care era înregistrat.

Pentru a scăpa de întrebare, el s-a refugiat în biroul președintelui Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir .

După câteva minute a ieșit din birou, crezând că nu va mai fi întrebat. A repetat gestul de a pune în fața obiectivului foile pe care le ținea în mână.

Deputații din Comisia de Buget-Finanțe au încercat să afle din 7 februarie care au fost primele încasate de conducerea ASF în 2022. Solicitarea venise din partea a doi deputați: Claudiu Năsui (USR) și Horia Țuțuianu (PSD).

Ulterior, președintele Comisiei de buget finanțe din Cameră, Bogdan Huțucă, a cerut conducerii ASF să prezinte situația primelor încasate anul trecut.

Răspunsul a fost primit după o lună, iar el conținea doar un link cu salariul conducerii ASF. Fără vreo mențiune despre primele încasate.

Comisia de Buget-Finanțe a revenit cu întrebarea către președintele ASF și i-a cerut să ofere un răspuns complet cu situația primelor încasate.

Într-un al doilea răspuns, venit luni, 20 martie, pe adresa Comisiei de buget-finanțe link-ul inițial a fost înlocuit cu informația prezentată dacă se accesa acea pagină.

”Nu îmi vine să cred. Prima dată ne-au trimis un link, ne-au luat la mișto, acum îmi deschid ei link-ul și îmi trimit răspunsul. Noi doream să vedem primele, nu ce ne trimit ei”, a declarat un membru al Comisiei de buget-finanțe din Cameră.

Cristina Neagu, în doliu! Tatăl handbalistei a încetat din viață la 68 de ani

Constantin Neagu, tatăl handbalistei Cristina Neagu, a încetat din viață la 68 de ani și a fost înmormântat la Domnești,  cimitirul Ghencea II, în cadrul

”Lupta mea cu Tesla”:  românca al cărei nume este gravat pe mașinile companiei lui Musk, bolnavă de cancer, își mai dorește doar să primească scuze

Contribuția româncei Cristina Bălan la crearea Tesla Model S a fost atât de apreciată de producătorul american încât inițialele numelui său au fost gravate pe

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc la PRO TV

După ce-au dat uitării oboseala acumulată la ”Chefi la cuțite”, la Antena 1, cei trei bucătari revin în televiziune, dar în cea din Pache Protopopescu!

Locul de vacanță cu prețuri neschimbate de 10 ani. ”Numai la noi se practică japca!”

Spre disperarea multora dintre hotelierii din țară, mulți români aleg să petreacă vacanțele în străinătate. Această opțiune este motivată de faptul că, așa cum certifică

Mărturisirea unui supraviețuitor de pe Titanic, salvat de la îngheț chiar de femeia pe care o ajutase să urce în barca de salvare

Peste 1.500 de persoane au murit după ce Titanicul s-a izbit de un iceberg în Oceanul Atlantic pe 14 aprilie 1912, ceea ce a dus

Un restaurant italian le oferă o sticlă de vin gratis clienților care lasă telefoanele la intrare

Un restaurant italian a luat decizia de a-și ajuta clienții să se rupă de tehnologie măcar pentru momentele în care le trec pragul localului, oferindu-le

Autoritățile ucrainene, acuzate că mobilizează forțat români din Cernăuți: „Bărbații noștri sunt luați și trimiși la război, în timp ce aceia care au bani stau liniștiți” – video

Situația din Cernăuți, unde trăiește o comunitate semnificativă de români, devine tot mai tensionată pe măsură ce autoritățile ucrainene intensifică eforturile de mobilizare a populației

Doi soți din Marea Britanie s-au trezit divorțați din greșeală, după ce un avocat le-a încurcat dosarul

Doi britanici au aflat că nu mai formează o familie și că sunt divorțați, după ce angajații unei companii de avocatură a comis o eroare,

Sfatul primit de Micahel Caine de la John Wayne: ”Va urina pe pantofii tăi!” – video

Chiar și Michael Caine a trecut prin perioada în care era doar un tânăr actor care bătea la porțile afirmării și în care prezența sa

A murit Costel Corduneanu. Interlopul a încetat din viață pe masa de operație

A murit Costel Corduneanu, una dintre cele mai cunoscute figuri ale lumii interlope din Iași și liderul clanului Corduneanu. Cunoscut în lumea interlopă, dar și