Serghei Mizil: Am mers într-o cofetărie şi mi-au spus că nu au băutură. Am dat foc la perdele, am început să sparg totul

Autor:

Data:

Alături de Nicu Ceaușescu, Mădalin Voicu și Jean Maurer, fiul primului ministru comunist Ion Gheorghe Maurer, Serghei Mizil era unul dintre răsvrătiții gaștii odraselelor nomenclaturii comuniste, care făceau tot ce le trecea prin cap, pentru că puteau… 

"Petreceam la Pescăruș, la Triumf, era un restaurant lângă casa mea, lângă Arcul de Triumf. Era cu circuit închis și de acolo se auzeau foarte multe, ne turnau ce vorbeam. Îl mai măscăream și pe Ceaușescu. Eu îl măscăream, spuneam bancuri. Era un râs total. Spuneam bancuri, dar și ei știau (…)

"La Predeal am făcut casa varză"
”Veneau după noi şi zugrăveau. Am aruncat cu apă pe pereţi. Spărgeam, rupeam, m-am urcat în brad să îl dau jos. Rupeam aplicele, toate alea. 

Da, domne. Devastam casa. Aruncam cu sticle în noi, cu băutură. Era o brigadă de oameni care venea după noi și reparau, că jucam ”ping-pong”.

O uşă era din sticlă şi am spart-o. M-au luat să vadă dacă am păţit ceva, m-au spălat, îmbrăcat. Când am revenit, am mai spart-o o dată, că nu am crezut că o să îl pună atât de repede geamul la loc. 

Problema era în felul acesta, că dacă nu faci nimic şi nu se întâmplă nimic, faci şi mai mult. 

Pe mine m-au criticat o singură dată în şedinţă de comitet. A venit tata nervos acasă. Mi-au zis de tendinţe de căpătuială, exploatarea omului de către om şi umilirea muncii şi mi-a fost o ruşine… de nu am putut să beau pe loc.

"Elena Ceauşescu mi-a transmis că oameni ca mine nu au ce căuta în România"
Ea (Elena Ceauşescu – N.R.) mi-a spus la un moment dat, că oameni ca mine, nu au ce căuta în România. Şi eu i-am spus că plec afară oricând, că oricum merg.

Avea dreptate. După ce am bătut circa de Miliţie de la Braşov şi atunci s-a enervat foarte tare (…) Era nomal să nu îi convină.

Eram idioţi. Am mers într-o cofetărie şi mi-au spus că nu au băutură. Am dat foc la perdele, am început să sparg totul", a povestit Serghei Mizil, în exclusivitate la Antena 3.

Leave a Comment