Shannen Doherty, clipe grele. Cancerul la sân în fază terminală de care suferă a provocat metastaze la creier

Shannen Doherty, clipe grele. Cancerul la sân în fază terminală de care suferă a provocat metastaze la creier

Shannen Doherty a dezvăluit că boala de care suferă, cancer la sân în fază terminală, pe care îl tratează de mai mulţi ani, s-a răspândit la creier, potrivit The Guardian.

Într-o postare emoţionantă făcută pe contul său de Instagram, în care apare într-un clip video, primind tratament cu radiații,  Doherty a anunțat că o scanare efectuată la începutul lunii ianuarie a relevat dezvoltarea unor metastaze la nivel cerebral.

”Frica mea este evidentă. Sunt extrem de claustrofobă şi s-au întâmplat multe în viaţa mea. Dar acea frică… Tulburările… Aşa poate arăta cancerul”, a scris actrița.

Anunţul lui Shannen Doherty a dus la o mulţime de mesaje de susținere din partea fanilor, colegilor de breaslă și a altor celebrități.

”Este mult de îndurat, din nou. Îmi doresc să îţi găseşti toată pacea în momentele de teroare. Să ştii că te sprijinim. Toată dragostea mea!”, a scris actriţa şi prietena ei Selma Blair.

”Mi-e dor de tine, prietena mea de neînlocuit. Ai fost o luptătoare atât de neînfricată toată viaţa ta, aşa că este de neînţeles să fii speriată din când în când.

Dar când aceste momente vor trece, acel spirit nestăpânit va prelua controlul din nou. Te iubesc atât de mult!”, a spus regizorul Kevin Smith, cu care Shannen Doherty a lucrat la filmul produs în 1995, „Mallrats”.

„Eşti o luptătoare”, a scris şi actriţa Sarah Michelle Gellar.

Shannen Doherty a fost diagnosticată cu cancer de sân în 2015, a suferit o mastectomie şi a făcut chimioterapie şi radioterapie.

Ea a anunţat că boala este în remisie în 2017, apoi, trei ani mai târziu, a dezvăluit că o nouă evaluare medicală a relevat că boala a intrat în stadiu terminal.

Shannen Doherty a demarat o campanie de conștizare a publicului în legătură cu cancerul, făcând publice pe reţelele de socializare diagnosticele şi tratamente pe care le-a urmat, inclusiv o fotografie cu ea însăşi fără păr şi cu sângerare nazală.

”Sper să încurajez oamenii să facă mamografii, să facă controale regulate, să treacă de frică şi să înfrunte orice”, și-a definit actrița scopul acțiunii.