Sibiu. Vecinii îi reproșează unei asistente medicale că își protejează familia, dar îi poate infecta pe ei

06 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Nu e cazul să spunem ca suntem inteligenți, că suntem informați, că ne ajutăm unii pe ceilalți, că ne protejăm unii pe ceilați, ba dimpotrivă, pe măsură ce situația se va acutiza și în țara noastră vom găsi destule exemple de atavism, de sălbăticire, de înrăire, de cât mai puțină omenie...

Sibiu. Vecinii îi reproșează unei asistente medicale că își protejează familia, dar îi poate infecta pe ei

În comuna Loamneş din judeţul Sibiu s-a născut un conflict generat de spaima provocată de posibila infectare cu coronavirus. La fel ca în cazul petrecut la Galați, un cadru medical este văzut de vecini drept o potențială sursă de infecție.

Locatarii unui bloc îi reproșează unei asistente medicale care lucrează la secția ATI a spitalului din Sibiu că, din dorința de a-și proteja familia, a părăsit casa în care locuia alături de soț și de cei doi copii, și s-a izolat alături de o altă colegă într-un apartament din blocul lor, punându-i pe ei în pericol, relatează portalul Turnul Sfatului

De aici a pornit cearta... Fiica asistentei medicale a reacţionat şi a postat un clip video în care se aud vecinii certându-se cu mama sa.

”După ore întregi de muncă, în care mama mea se sacrifică pentru oamenii infectaţi cu acest virus şi este trup şi suflet pentru meseria aleasă, fără vreun gând de abandon sau de regret pentru ceea ce face, acesta e respectul pe care îl primeşte zilnic din partea vecinilor şi, cel mai trist, chiar din partea apropiaţilor, pentru faptul că vine acasă de la muncă şi pentru că împart aceeaşi scară de bloc, privind-o ca pe un om de cea mai joasă speţă.

Greşit! Mama mea e un erou, mama mea încearcă să ne salveze, să fie alături, în această situaţie, de oamenii care au nevoie! În loc să primească laude pentru curajul ei (subliniez, multe cadre medicale au abandonat misiunea asta), mama mea e jignită, alungată şi mai ales discriminată! Sunt dezamăgită de societatea în care trăiesc şi de ceea ce primeşte un om care se sacrifica ajutând”, a scris tânăra pe pagina de Facebook.

 

Vecinii au o cu totul altă părere spunând că asistenta ia măsuri pentru a-şi protejeze familia, izolându-se, dar o face punându-i pe ei în pericol de a se îmbolnăvi. 

”Ea şi-a făcut o casă lângă bloc, la vreo 300 de metri. Acolo locuieşte de un an de zile. Blocul era gol. Ea nu a început lucrul, de luni va merge. Deci nu a dat încă piept cu coronavirusul aşa că nu avem de ce s-o blamăm pe chestia asta. Din contră, ea are o gură foarte mare. Nimeni nu stătea în gura ei.

Nu doar că începe de luni, dar ieri a chemat o colegă care a venit direct de la serviciu de la ATI şi a băgat-o în apartament, acolo cu ea, să se izoleze cu ea. S-a izolat de familie, adică i-a lăsat pe cei doi copii şi pe soţ să stea în casă, care e la 300 de metri de bloc şi a venit cu asistenta de la ATI în bloc.

Păi, asta nu e răspândire de virus? Întrebaţi şi autorităţile, primăria, poliţia, medicul de aici, nimeni nu e de acord cu treaba asta. Păi de ce nu a stat ea în casă şi să-şi trimită soţul şi copii în bloc pentru că acolo au stat ani de zile.

De ce vii tu şi aduci asistente de la ATI să staţi amândouă în carantină în bloc. Noi, cele 11 familii, ce facem, doamnă dragă? Am cerut un dialog cu soţul ei şi i-am spus să vină să stea el şi copiii cu noi în bloc şi ea să stea în casă”, declară vecinul asistentei, pentru sursa citată. 

Primarul comunei Loamneş, Maria Greavu, cunoaşte situaţia și dă dreptate vecinilor asistentei, luând măsura de a dezinfecta zilnic spaţiile comune ale blocului. 

”Eu am avut vinerea trecută o discuţie cu ea în care mi-a spus că va începe, de luni, serviciul, iar pe toată perioada de urgenţă o să locuiască în apartamentul de la bloc, pe care îl are în chirie, pentru a-şi proteja familia, care locuieşte momentan în casa proprietate personală.

Problema este că ieri, ea a venit cu încă o colegă asistentă ca să locuiască cu ea şi din acel motiv au plecat discuţiile între vecini. Ei nu au fost de acord ca cineva care nu are nicio legătură cu Loamneşul să vină şi să locuiască aici”, a afirmat primarul Maria Greavu.

Și acest caz este extrem de elocvent pentru faptul că autoritățile nu fac tot ce le stă în putință pentru a informa populația despre modul în care se propagă epidemia, despre măsurile de protecție prin care se pot feri, lăsând tot felul de surse de informații obscure s-o facă după bunul lor plac.


CLICK - Follow us on Google News