3dots.ro

Sibiu. Un profesor de Sport, grevist, ar fi fost bătut de soțul directoarei liceului pentru că  a refuzat să încheie mediile elevilor de clasa a XII-a

Sibiu. Un profesor de Sport, grevist, ar fi fost bătut de soțul directoarei liceului pentru că  a refuzat să încheie mediile elevilor de clasa a XII-a

Scandal de proporții la Liceul de Artă din Sibiu pe tema încheierii mediilor la clasele de-a XII-a.

Luni 29 mai 2023, în prima zi de înscriere a elevilor de clasa a XII-a la examenul de Bacalaureat, directoarea ar fi ridicat problema încheierii mediilor în catalogul virtual, fiind direct interesată de rezolvarea acestei situații pentru că și fiul ei este în această situație.

“Luni dimineața, directoarea de la Liceul de Artă a cerut parola liderului de sindicat care este profesor acolo și este dirigintele fiului ei, pentru a încheia personal mediile la clasa a 12-a.

Acesta a refuzat-o, ea a insistat, iar apoi s-a dus de vreo două-trei ori să țipe acolo în școală.

Liderul sindical a refuzat-o în continuare, iar la un moment dat a venit soțul acesteia, a intrat în cancelarie și l-a bătut pe liderul de sindicat cu pumnii în cap, cu pumnii în spate. Erau cel puțin șapte profesori prezenți acolo”, au declarat martori ai incidentului pentru Ora de Sibiu.

În urma schimburile tăioase de replici cu profesorul de sport, directoarei i s-ar fi făcut rău și a fost chemată Ambulanța la școală. După ce ar fi fost agresat, profesorul a mers, afirmă sursa citată, la Institutul de Medicină Legală și a depus o plângere și la IȘJ Sibiu.

Contactată de jurnaliști, directoarea liceului a confirmat că scandalul a pornit de la mediile neîncheiate din cauza grevei, dar spune că nu a fost vorba de o bătaie, ci mai degrabă de îmbrânceli între soțul ei și profesorul de sport care e și lider de sindicat.

„În momentul în care mi s-a făcut rău, el l-a sunat pe soțul meu și i-a spus ‘Haide băi că m-am certat cu nevastă-ta, vino la școală că a luat-o cu salvarea’.

Nici nu am știut ce s-a întâmplat. Nimeni nu mi-a spus absolut nimic până în momentul în care am ajuns în urgență și aveam nevoie de un aparținător care să dea cu semnătura.

Din ce mi-au povestit cei care au fost acolo, de pe camerele de luat vederi, soțul meu a dat să intre în cancelarie, i-a spus să iasă din cancelarie să discute. Repet, erau prieteni.

Nu s-a pus problema, sau cel puțin noi l-am crezut prieten, la care domnul profesor l-a provocat, i-a pus mâna pe față și l-a zgâriat și i-a zis ‘Ce vrei, bă?’ Atunci soțul meu a ripostat, mulțumesc lui Dumnezeu că nu a dat, doar l-a prins de tricou.

Acum, domnul profesor a fost mai rapid, s-a dus direct la IML să își scoată certificat medico-legal și la poliție să depună plângeri”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Daniela Avrigean, directoarea Liceului de Artă din Sibiu.

Inspectoratul Școlar Județean  anuntă că a demarat o anchetă în acest caz.

„Domnul profesor a depus la noi o plângere, către Consiliul de Administrație, iar noi vom trimite o comisie pentru a vedea cum stau lucrurile, ce s-a întâmplat și se va lua hotărârea după ce două persoane care vor fi trimise de către inspectorat vor vorbi cu cei de acolo.

Abia după aceea vom putea discuta despre ce se va întâmpla mai departe. Cercetarea va dura cel mult 30 de zile” a declarat, pentru Ora de Sibiu, Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs