Monștrii care au ucis în bătaie un om, în urma unor șicanări în trafic. Fiica victimei ar fi trebuit să susţină Bacalaureatul

Cătălin Plăiaşu, un om de afaceri în vârstă de 48 de ani din Curtea de Argeş, a ajuns în comă la Spitalul Judeţean şi a fost operat pe creier după ce a fost bătut de doi țigani, în urma unui conflict iscat de o şicanare în trafic. Astăzi, el a încetat din viață.

Cătălin Plăiaşu se îndrepta spre casă, la Curtea de Argeş, când două maşini aflate în trafic, au început să se şicaneze după o depăşire a unei coloane de autoturisme. În comuna Merişani, unul dintre autoturisme, un BMW X5, a oprit brusc în faţa lui, iar şoferul şi pasagerul acestuia, ambii de etnie romă, au coborât să-l ia la bătaie pe şoferul maşinii care se afla în spatele maşinii conduse de Cătălin Plăiaşu.

Cătălin Plăiaşu a coborât şi el din maşină, cu gândul să îi calmeze pe cei doi, numai că agresorii au început să-l lovească cu pumnii în faţă. Năucit de lovituri, Cătălin Plăiaşu s-a lovit cu capul de asfalt, suferind un traumatism cranio-cerebral şi intrând în comă, cei doi bătăuși continuând să-l lovească.

Agresorii de etnie romă au vrut să îl bată şi pe şoferul cu care se şicanaseră, numai că acesta, văzând ce s-a întâmplat, s-a încuiat în maşină, după care a fugit.

Bătăuşii, Tudorici Leonard Florian şi Tudoreci Mihai Adrian, din Merişani, satul Malu Vânăt, sunt cunoscuţi pentru actele lor de violenţă din ultimii ani, însă până acum nu au păţit nimic.

Martori oculari spun că cei doi agresori erau într-un BMW X5, cu care şicanau maşinile pe drumul Curtea de Argeş-Piteşti, forţând o tamponare şi obligând doi şoferi să oprească.

Cazul este cu atât mai dureros cu cât Cătălin Plăiaşu are o fată care luni, 1 iulie, ar fi trebuit să susţină proba la Limba Română a examenului de Bacalaureat. Adolescenta a rămas acum orfană de ambii părinţi, după ce mama ei a murit acum câţiva ani din cauza unei boli teribile.

Cei doi agresori au fost arestaţi preventiv pe 24 iunie, dar au contestat măsura arestării preventive, o soluţie în acest caz urmând a fi dată marţi, 2 iulie.