Simona Halep, acuzată în mod oficial de dopaj. Poate contesta sau încheia un acord de recunoaștere

Simona Halep a fost acuzată, în mod oficial, de dopaj cu Roxadustat, la US Open, au anunțat avocații Paul Ciucur și Dan Mihai, singurii români care activează în agenția londoneză de soluționare a litigiilor din sport – Sport Resolutions.

"Faza de investigație a luat sfârșit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani", a declarat Paul Ciucur, la TVR 1.

Ce doi avocați români de la Sport Resolutions au menționat și condițiile pe care Halep trebuie să le ia în calcul dacă invocă "contaminarea probelor prelevate la controlul anti-doping".

"Trebuie văzut ce iregularități s-ar fi putut întâmpla și dacă aceste iregularități pot cauza un alt rezultat decât cel existent", a declarat Dan Mihai, avocat Sport Resolutions.

”Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente.

Mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare", a firmă Paul Ciucur.

Ciucur arată și care este situația dacă Simona Halep se apără invocând contaminarea suplimentelor de efort:

"Comportă două condiții: una, să-și fi păstrat un flacon deschis din care a ingerat substanța, suplimentul pe care pretinde a fi contaminat iar, doi, să mai aibă încă două flacoane identice, sigilate, din același lot".

Sports Resolutions, agenția care se va ocupa de audierea Simonei Halep, este un for independent de soluționare a litigiilor din sport.