Sindicatul Europol: Ajutaţi-ne să găsim un poliţist care să îl sancţioneze pe Klaus Iohanis pentru că a fost surprins fără mască la Congresul PNL

Secţia 2 Poliţie Bucureşti afirmă, într-un răspuns adresat unei sesizări formulate de bărbat care a dorit să afle dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat pentru că nu a purtat mască la Congresul PNL, că nu a existat nicio sesizare la 112 în acest sens şi că nici nu a fost constatată o contravenţie, deoarece, conform legii, aceasta trebuie constatată de organele de poliţie ”prin propriile simţuri”.  

Sindicatul Europol cataloghează drept imbecile oferite de Secția 2 Poliție București și transmite că se caută un polițist cu simțul răspunderii care să aplice legea și să-l sancționeze pe Klaus Iohannis.

”Wanted!!! Se caută poliţist cu « simţul răspunderii » pentru că şefii Poliţiei Capitalei şi l-au pierdut. Ajutaţi-ne să găsim un poliţist care să îl sancţioneze pe preşedintele României, Klaus Iohanis, pentru că a fost surprins fără mască de protecţie la Congresul PNL. Aşa cum, de altfel, au fost sancţionaţi sute de mii de români simpli”, au scris, marţi seară, pe Facebook, reprezentanţii Sindicatului Europol.  

Potrivit acestora, ”anunţul vine ca urmare a explicaţiilor imbecile oferite de şefii Poliţiei Capitalei, care au răspuns sesizării unui cetăţean că nu au putut aplica sancţiune preşedintelui pentru că în sală, la congres nu se afla niciun poliţist care să constate prin « propriile simţuri », adică cu ochii lui, faptul că nu a purtat masca de protecţie.”.  

”Această justificare tembelistă reprezintă o jignire adusă inteligenţei românilor care au îndurat toate restricţiile aplicate după ureche şi trădează cancerul politic care s-a infiltrat în MAI.

În aceste vremuri, în Poliţia Română se aplică legea în funcţie de statut, poziţia socială şi directivele primite de la partid. Între timp, de la începutul pandemiei şi până în prezent au fost sancţionaţi mii de cetăţeni doar pe baza imaginilor video sau a unor poze în care apăreau alături de mai multe persoane decât limita legală sau fără mască”, au mai transmis sindicaliştii Europol.