Șoferul drogat de la 2 Mai, oprit de polițiști înainte de accident. Martor: ”Poliția l-a lăsat să plece“

Șoferul drogat de la 2 Mai, oprit de polițiști înainte de accident? Martor: ”Poliția l-a lăsat să plece“

Matei Vlad Pascu, șoferul  drogat care a ucis doi tineri în dimineața zilei de 19 august, a fost lăsat să plece de polițiștii din Vama Veche înainte de tragedie, deși în mașina sa fuseseră găsite mai multe droguri.

informația a apărut mai întâi în mai multe comentarii făcute pe platforma Reddit.

Mașină  pe care o conducea, un Mercedes decapotabil de colecție și stilul vestimentar l-au făcut pe Matei Vlad Pascu ușor de remarcat de turiștii din Vama Veche – de regulă modești.

Într-un comentariu postat pe Reddit. unul dintre ei afirmă faptul că a văzut cum Pascu a fost oprit de Poliție cu două ore înainte de tragedie, în dimineața zilei de 19 august 2023, dar a fost lăsat să plece.

”Mașina respectivă era trasă pe dreapta pe E87 (strada principală) de un echipaj de poliție în față unui magazin non stop situat pe segmentul de E87 cuprins între stradă Ion Creangă și stradă Plajei în jur de ora 03:00.

Pe Google Street View locația respectivă apare că fiind “Market Adde Ami”. Am admirat mașina, dar șoferul părea foarte agitat în momentul în care poliția îi verifică actele, în mașînă era cel care a fost arestat împreună cu niște fete.

Peste 5 minute m-am întors la locul respectiv, iar mașînă era încuiată și cu motorul oprit, am presupus că respectivul a fost luat la secție, dar, aparent, peste două ore a omorât doi oameni la volanul acestei mașini.

Menționez că în fața magazinului respectiv erau și două persoane care stăteau la bere la o masă, deci mai sunt și alți martori care au văzut acest lucru”, este comentariul unui martor care ar fi asistat la această scenă în Vama Veche, postat pe Reddit.

Ulterior, într-o conferință de presă, chestorul Constantin Glugă, șeful IPJ Constanța, a confirmat informația.

La data de 17 august, Matei Vlad Pascu a ajuns în Constanța împreună cu tatăl său. În seara de 18 august, Matei Vlad Pascu a fost oprit în trafic în Constanța în cadrul unei acțiuni cu caracter preventiv. I s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere și conduitei în trafic.

În dimineața zilei de sâmbătă, 19 august 2023, în jurul orei 00.40, un bărbat a sesizat prin telefon la numărul unic 112 IPJ Constanța că un autoturism circulă dinspre Vama Veche spre 2 Mai cu posibile încălcări ale circulației rutiere. Autoturismul, care era condus chiar de Matei Vlad Pascu, a fost dat în atenție tuturor efectivelor Au fost efectuate activități pentru localizarea automobilului.

În aceeași dimineață, la ora 02.40, autoturismul a fost depistat de o patrulă mixtă circulând pe DN 39 din localitatea Vama Veche. Au fost legitimați șoferul și cei doi pasageri care îl însoțeau. În interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări au fost descoperite droguri: un joint și descoperite patru pastile.

”Șoferul a fost condus la sediul Poliției Vama Veche. A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero, fiind prezent la biroul de poliție până la 4.30 dimineața.

Ulterior, șoferul ar fi consumat substanțe interzise. Șoferul nu a fost testat cu aparatul drug test, am dispus cercetarea prealabilă a unui ofițer și a doi agenți de poliție pentru a se stabili dacă există sau nu vreo abatere din punct de vedere disciplinar.

Conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive. Au fost găsite nouă persoane la locația din Vama Veche unde șoferul ar fi consumat ulterior substanțe interzise. Drogurile ridicate din autoturism sunt diferite de cele indicate de aparatul drug test în urma testării din dimineața de sâmbătă, 19 august”,  a declarat chestorul Constantin Glugă, șeful IPJ Constanța.