Cum a fost pus la punct un şofer cu tupeu care a frânat brusc, fără motiv, în faţa unui camion  – video

Unul din incidentele petrecute pe șosele în care o cameră video instalată la bord își dovedește din plin utilitatea…

Şoferul unui autoturism Mazda înmatriculat în Constanţa, care se deplasa pe un drum naţional, a depăşit, pe linia continuă, fix înaintea unei treceri de pietoni, un camion, după care i-a frânat brusc, fără motiv, în faţă.

Conducătorul camionului a frânat la rândul lui, însă a făcut-o moderat — cu siguranţă mai puţin brusc decât ar fi aşteptat şoferul din faţa sa — aşa că a lovit uşor Mazda din spate.

După ce s-a petrecut impactul ușor, toţi pasagerii autoturismului au coborât din maşină, gata să rezolve pe loc afrontul comis de şoferul de camion. 

Conducătorul profesionist le-a făcut semn că deţine o cameră de bord, moment în care cei trei pasageri ai autoturismului s-au calmat, dându-şi seama că situaţia nu era deloc în avantajul lor.

Ambele părţi implicate în accident au convenit să cheme poliţia.

Şoferul de camion le-a predat oamenilor legii imaginile de pe camera de bord chiar la faţa locului.

După ce-au văzut imaginile, polițiștii au consemnat că şoferul Mazdei a condus agresiv şi a periclitat siguranţa traficului prin provocarea intenţionată a unui accident, fapt care s-a lăsat cu dosar penal, permisul de conducere suspendat și o amendă consistentă.