Franța. Șofer român de TIR, condamnat definitiv să plătească o amendă de 3,8 milioane de euro

20 Sep 2022 | scris de Cristina Romanescu

Un șofer român a fost condamnat definitiv pentru transport de articole contrafăcute și va trebui să plătească o amendă vamală uriașă, dar și despăgubiri mai multor firme de lux, scrie La Voix du Nord.

Franța. Șofer român de TIR, condamnat definitiv să plătească o amendă de 3,8 milioane de euro

Pe 28 august 2019 românul a fost prins pe când se pregătea să treacă în Anglia prin Eurotunel, în terminalul Coquelles, 18.000 de produse contrafăcute.

Printre produsele contrafăcute fabricate în China, în camion se aflau 293 de ceasuri Rolex, 468 de brățări Dior și 468 de tricouri și pantaloni scurți marca Puma.

În primă instanță, pe 12 ianuarie 2022, românul în vârstă de 43 de ani a primit o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare și o amendă vamală de 3.728.320 de euro.

De asemenea, a fost condamnat să despăgubească cele trei mărci care erau părți civile cu o sumă totală de 114.000 de euro pentru diferitele daune și 2.500 de euro pentru onorariile avocaților.

Românul a făcut apel la această condamnăre și a fost judecat din nou pe 1 septembrie, când și-a menținut declarațiile: ”Nu am nimic de-a face cu această poveste. Sunt doar un simplu șofer. Nu știu ce căram, pentru că nu am fost martor la încărcare”.

Instanța care a judecat apelul nu a ținut cont de declarațiile lui și l-a condamnat la aceeași pedeapsă de închisoare cu suspendare, a păstrat cuantumul amenzii vamale, dar a redus compensațiile datorate celor trei firme de lux.

El trebuie să despăgubească Puma, Dior și Rolex cu o sumă totală de 9.900 de euro pentru toate daunele și 2.000 de euro pentru taxele legale.


CLICK - Follow us on Google News