3dots.ro

Italia: Apelul unui șofer român de camion: ”Mă poate ajuta cineva cu o farfurie de mâncare?”

Italia: Apelul unui șofer român de camion: ”Mă poate ajuta cineva cu o farfurie de mâncare?”

Din articol:

La finalul săptămânii trecute, apelul disperat a unui tânăr șofer de camion român, rămas blocat într-un orașel italian, a atras imediat atenția pe pagina de Facebook a localității – ”sei di Cairo Montenotte se”, relatează la Repubblica.

”Bună ziua, sunt în Cairo Montenotte cu un camion stricat, trebuie să aștept până luni să-l repar. Mă poate ajuta cineva cu o farfurie de mâncare”, a scris șoferul român pe pagina de Facebook a comunității locale.

Românul trebuia să aibă o călătorie de scurtă durată, cu plecare din țară joi și întoarcere vineri, dar problemele tehnice ale camionului i-au dat programul peste cap, fiind împins către acest gest de faptul că nu avea niciun ban la el de cheltuit, doar un card de combustibil.

Postarea a atras atenția locuitorilor orășelului, care i-au sărit în ajutor cu promptitudine.

Printre primii care s-au grăbit să-i ofere ajutor a fost Renzo Briano, un fost șofer de camion în vârstă de 63 de ani.

”Am luat imediat legătura cu tânărul, încercând să înțeleg situația. L-am contactat și l-am întâlnit, nu voia bani, doar ceva de mâncare, iar câteva doamne i-au oferit mâncare. Alții, din păcate, doar l-au insultat în comentarii.

Atunci când m-a văzut sosind, a fost neîncrezător. Nu credea că mesajul său ar putea avea un impact. Nu a încetat să-mi mulțumească. Vorbind cu el, i-am aflat povestea: vineri a adus niște material din România la o firmă locală și apoi a trebuit să plece imediat, dar ambreiajul s-a rupt și s-a trezit blocat.

Sunt călătorii ”dus-întors”, cu doar o oprire minimă pentru odihnă, așa că avea card de combustibil și telepass pentru autostradă, dar fără bani sau altceva, doar un termos de cafea și niște cornuri. Firma lui îi va trimite banii pentru reparații, dar între timp așteaptă, dormind în camion.

I-am oferit niște bani, dar a refuzat categoric, dar i-a plăcut foarte mult masa caldă. Așa că am implicat câțiva prieteni care erau disponibili să-i aducă mâncare zilele acestea și m-am întors astăzi.

Din când în când ar trebui să ne punem și în locul celorlalți, depășind neîncrederea firească și uneori justificată, pentru că uneori o simplă cratiță fierbinte de paste este suficientă pentru a face diferența”, a declarat inimosul italian.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs