3dots.ro

Concluzia unui român plecat afară: «Păcat. Avem o ţară aşa frumoasă. dar trebuie să-ţi rişti viaţa pe şosele ca să o vezi»

Concluzia unui român plecat afară: «Păcat. Avem o ţară aşa frumoasă. dar trebuie să-ţi rişti viaţa pe şosele ca să o vezi»

Radu Moldoveanu, un român stabilit în Germania, care s-a întors recent în ţară, a avut ocazia de a înfrunta traficul pe Drumul European E85, comparând șoselele României cu un Vest Sălbatic, unde nu se respectă nicio regulă de circulație sau de bun simț.

Îngrozit de experiență, șoferul mărturisește că nu și-a mai dorit altceva decât să ajungă întreg la destinație…

________________

”Pe data de 31 iulie am intrat în România pe la vama Petea. Am părăsit autostrada cam la 50 km de frontiera României. De la vama Petea, cu o oprire de 4 zile în Maramureş, am venit la Constanţa.

Din Maramureş până la Constanţa m-am încumetat să vin prin Mestecăniş-Suceava şi apoi pe celebrul E85 până la Râmnicu Sărat.

Am rămas şocat. Am ajuns în punctul în care tot ce mi-am dorit a fost să ajung întreg la Constanța.

De la intrarea în România până la Constanţa am făcut mai bine de 1.000 km pe drumuri naţionale, fără autostradă.

Este cumplit. Nimeni nu respectă nimic, nu exista poliţie, pe multe porţiuni de drum nu există asfalt, indicatoare s.a.m.d. Totul este un fel de Vest Sălbatic, în care fiecare face ce vrea, nimeni nu este tras la răspundere, scapă cine poate.

Să ai „tupeul” să respecţi restricţii de viteză, viteza în localitate……la un moment dat, pe E85, am renunţat. Am renunţat pt că eram convins că, ori cineva mă va bloca şi mă va lua la bătaie ori un TIR sau un alt vehicul efectiv dă peste mine.

De la Suceava până la Râmnicu Sărat, pe E85, nu am văzut picior de poliţist, fiecare merge cum îl taie capul, nu există Cod Rutier, nu „există” viteză legală, nu „există” linie continuă, nu „există” sens de mers.

În Maramureş, în Ardeal şoferii sunt un pic mai „omenoşi”, foarte rar te agresează în trafic, când poate, fiecare taie linia continuă pt ca tu mergi cu 50km/h în localitate sau unde este limitare, dar te lasă în pace.

Pe E85 să mergi legal înseamnă că o cauţi cu lumânarea. Nu există nicio autoritate, nici picior de poliţist , nu există lege.

Îmi programasem ca la iarnă sa vizitez Bucovina, am renunţat. Nu mai  am „curajul” să merg pe drumuri naţionale mai mult de 150 de km.

Concluzia mea:

Autorităţile, statul aprobă tacit tot ce se întâmplă pe şoselele din România, aprobă tacit toţi morţii din accidente pt că nu vezi picior de poliţist, de autoritate pe soselele din România.

Păcat. Avem o ţară aşa frumoasă. dar trebuie să-ţi rişti viaţa pe şosele ca să o vezi. Eu nu sunt dispus la aşa ceva”, și-a descris Radu Moldoveanu, pe contul său de Facebook, experiența de șofer pe șoselele patriei…

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs