Şoferul de TIR sceptic în privința COVID-19, decedat la Paris: «A văzut cineva un om bolnav sau mort de la Corona?»

12 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Marian Giurea, un bărbat în vârstă de 47 de ani din comuna Alunu, judeţul Vâlcea, rezident în Franța, unde lucra ca şofer de TIR, a încetat din viață pe un pat de spital din Paris, în urma unei infecții produse de noul coronavirus.

Şoferul de TIR sceptic în privința COVID-19, decedat la Paris: «A văzut cineva un om bolnav sau mort de la Corona?»

În urmă cu o lună, atunci când nu mai avea de lucru, activitatea transportatorilor din Franţa restrângându-se din cauza pandemiei, Marian Giurea a fost sfătuit să se întoarcă acasă, dar a refuzat, ca să nu-şi pună mama în pericol. 

Locuia de 17 ani în Paris,  unde a lucrat în construcţii, iar ulterior ca şofer de TIR.

A fost internat la spitalul din capitala Franţei la începutul lunii aprilie, iar după mai bine de o săptămână de luptă cu boala s-a declarat învins. A lăsat în urmă un băiat şi o fată, o familie îndurerată şi prieteni care-i deplâng dispariţia.

Ironia amară a sorții face ca în urmă cu doar o lună, bărbatul să se arate sceptic în privința pandemiei declanșate de noul coronavirus, considerând că totul nu este nimic altceva decât o consipiraţie mondială,

Într-un mesaj postat pe Facebook în data de 17 martie, Marian Giurea întreba: ”Bună ziua la toată lumea, am şi eu o întrebare la cine ştie să dea un răspuns. Am văzut că în toată lumea spun că mor milioane de oameni şi sute de milioane sunt bolnavi. Întrebarea mea este: a văzut cineva un om bolnav sau un om mort de la Corona? Vă rog frumos să-mi ziceţi şi mie, să nu mor prost. Vă pup”.

”Eu, dacă mor de Corona, vă zic în vis... Au murit mii de oameni în Italia, oare nu a fost nici măcar un român? Italia e considerată România, unde sunt bolnavii când toţi postau şi rahatul, de ce nu a postat unul că i-a murit cineva drag care a avut Corona... Băi, oameni buni, nu mai suport să văd atâta prostie..”, își exprima punctul de vedere Marian, tot în acea perioadă Giurea, într-o serie de comentarii pe Facebook.

Apoi a fost infectat cu SARS Cov 2...

Potrivit celor apropiați, chiar dacă era supraponderal, bărbatul era un munte de om care nu mai bea şi nu mai fuma de mai bine de 15 ani, care nu avea alte afecțiuni. 

”Ne-a sunat si ne-a zis: «Nu credeam că e adevărat cu acest virus... Dar luaţi în serios... Nu mai pot, am febră, nu pot să respir, mă dor toate oasele, toată carnea...». Şi-a luat la revedere, parcă a presimţit că nu mai scăpa...

Da, era gras, dar doctorii din Franţa au zis că nu are nimic: inima bună, totul era OK. Nici eu nu credeam până nu s-a întâmplat cu el, dar, din păcate, de virus a murit, nu i-a mai rezistat corpul. Era un om de milioane... Nu ştiţi câtă durere e în inimile noastre, nu am dormit de trei zile Era un om foarte bun. Care a ajutat multă lume”, a scris pe Facebook Larisa, una din rudele bărbatului decedat la Paris. 


CLICK - Follow us on Google News