Proiect de lege. Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi, cu o singură condiție

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi, cu o singură condiție

Un proiect de lege ce va intra în dezbatere publică prevede ca șoferii care comit ilegalități în trafic și sunt filmați de alți șoferi cu ajutorul camerelor de bord sau cu al telefoanelor mobile pot fi sancționați, pe baza acestor probe video.

Condiția este aceea ca șoferii care au realizat filmarea  să dea o declarație pe propria răspundere că acele probe video nu au fost modificate.

Această măsură ar putea contribui la reducerea numărului de accidente, sunt de părere specialiștii din ministerul de Interne.

În ultimii ani au existat mai multe tentative de îmbunătățire a legislației în acest sens, în scopul de a reducere numărul de accidente grave cauzate de teribilism în trafic.

Conform celor mai recente date Eurostat, România este în continuare pe primul loc în UE la numărul de accidente mortale. În fiecare zi, câteva cinci oameni își pierd viața pe șoselele din țata noastră. Sunt 86 de decese anual la un milion de locuitori, dublu față de media UE.

80% dintre victime sunt bărbați, iar pe categorii de vârstă, cele mai multe decese se înregistrează la categorii de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani.

Cele mai multe astfel de accidente grave se înregistrează pe șoselele din orașe.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories