Șoferița care a lovit două fete pe trotuar urcase beată la volan!

01 Mar 2021 | scris de Anita Raicu

Femeia care se afla la volanul mașinii ce a dus la tragicul accident din cartierul Andronache din București urcase la volan după ce consumase o cantitate mare de alcool.

Șoferița care a lovit două fete pe trotuar urcase beată la volan!

Imediat după producerea accidentului, șoferița a refuzat să sufle în etilotest. A spus că are probleme cu plămânii, astfel că i s-au recoltat probe de sânge.

Potrivit unor surse de la Institutul de Medicină Legală, analizele au relevat că avea, la trei ore de la producerea accidentului, o alcoolemie în sânge de 0,67 la mie.

Cum potrivit polițiștilor rutieri oră se elimină cam în jur de 15-20%, aceasta înseamnă că la momentul producerii accidentului aloolemia în sânge era de 1,07 g/l.

Tot polițiștii rutieri explică faptul că pentru a ajunge la această alcoolemie în sânge, șoferița ar fi trebuit să consume un litru un de vin, doi de bere sau 300 ml de whisky.

Fapta este considerată infracțiune, dacă se depășește nivelul de 0,80 g la mie, în sânge, astfel că șoferiței i se va deschide dosar penal pentru ucidere din culpă, cu circumstanțe agravante, fiind două victime. Astfel că riscă să stea după gratii până la 10 ani și jumătate. 

După tragicul accident soldat cu moarte a două fetițe, șoferița în vârstă de 56 de ani care a provocat tragedia le-ar fi spus anchetatorilor că a încurcat frâna cu accelerația.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum vine cu viteză spre un grup, în care se aflau mai mulți copii și adulți.


CLICK - Follow us on Google News