Cunoscuții mezzosopranei din Iași: «Când am văzut declaraţia cu alcoolul, m-am revoltat, pentru că nu este adevărat»

15 Mai 2020 | scris de Anita Raicu

Accidentul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, de la Opera Naţională din Iaşi ridică destule semne de întrebare procurorilor din Iași care fac cercetări în caz pentru tentativă de omor.

Cunoscuții mezzosopranei din Iași: «Când am văzut declaraţia cu alcoolul, m-am revoltat, pentru că nu este adevărat»

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost lăsată de soțul ei să agonizeze opt ore până când soacra ei a sunat la 112 după ajutor. În tot acest timp, ar fi fost abandonată pe un pat după ce, bănuiesc anchetatorii,ar fi fost târâtă de la capătul scărilor, unde ar fi căzut, până în una dintre camere.

Soțul a declarat anchetatorilor că solista a căzut pe scări după ce a consumat băuturi alcoolice, dar apropiații artistei îl contrazic. Ei spun că solista nu consuma alcool, în schimb asista la partidele de pahar ale soţului.

”Maria este o persoană discretă, într-adevăr. Ţinea la imaginea ei şi implicit la cea a familiei. Muncea foarte mult, atât la universitate, cât şi la Operă. Când am văzut declaraţia lui Codrin cu alcoolul, m-am revoltat, pentru că nu este adevărat“, a declarat o prietenă apropiată a artistei pentru Ziarul de Iași.

Cu câteva zile înainte de tragedite, solista a plecat la părinţi, în judeţul Bacău, însoţită de sora sa şi de cumnat, pentru a sărbători ziua tatălui. Apropiaţii spun că la masa respectivă, unde au participat mai multe rude, nu ar fi existat decât o sticlă de vin, din care Maria nu ar fi băut mai mult de un pahar, un pahar şi jumătate.

Codrin Nicoară nu a dorit să participe la ziua socrului său, preferând să stea acasă împreună cu un prieten, ”la o bere“, susţin tot apropiaţii.

”Dacă bea, se comporta urât cu ea, vorbea urât, o umilea, inclusiv faţă de colegii de pahar pe care îi aducea în casă. Ca să vorbească cu prietenii la telefon, Maria trebuia să se ascundă prin casă de frică.

Nu a venit niciodată nici la universitate şi nici la Operă cu semne de violenţă evidente, dar, în schimb, brusc anunţa telefonic câte un concediu medical de azi pe mâine. A încercat să îşi salveze căsnicia. (...) Ea era cea care ţinea casa, el nu producea mai nimic“, a mai spus prietena Mariei.

Până acum trei ani, Codrin Nicoară era profesor de pian la Universitatea de Arte, dar a fost obligat să demisioneze, după ce nu a fost în stare, timp de șapte ani, să-și susţină teza de doctorat. În momentul de faţă, el este profesor de pian la plata cu ora la Colegiul de Artă.

Despre starea solistei, apropiații spun că medicii sunt rezervați.

”S-a spus că nu a fost nimeni lângă ea când a fost internată. Noi, colegii, am aflat mai târziu. Am vorbit cu medicul ei, care mi-a spus că are speranţe, că a trecut de la coma de gradul IV la gradul II.

A încercat să deschidă ochii, a început să simtă mâinile, să simtă din nou durere, ceea ce înseamnă, spunea medicul, că sistemul nervos funcţionează, dar a mai spus că oricând se poate întâmpla ceva“, a spus şi un coleg al solistei.


CLICK - Follow us on Google News