Solistă a Operei din Iași, în comă la spital. Soțul nu a sunat la 112, crezând că îi e rău de la alcool

13 Mai 2020 | scris de Anita Raicu

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, solistă a Operei din Iași, este internată în comă la Spitalul de Neurologie, după ce a fost adusă în stare de inconștientă și operată luni de dimineață. Ea se află în comă de gradul IV, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

Solistă a Operei din Iași, în comă la spital. Soțul nu a sunat la 112, crezând că îi e rău de la alcool

Soprana a suferit numeroase traumatisme, craniene, la coloană, nasul rupt, efectiv distrus, după ce a căzut pe scările casei în care locuiește. Soțul a chemat Salvarea la ore bune după producerea incidentului.

Conform protocolului prevăzut pentru astfel de cazuri, medicii au anunțat Poliția, care a deschis dosar penal de tentativă de omor în rem și au început să strângă date despre cele întâmplate în casa familiei Nicoară.

Anchetatorii vor trebui să stabilească dacă artista a căzut accidental pe scările casei sau dacă nu cumva aceasta a fost rezultatul unei agresiuni.

Constantin Nicoară, soțul sopranei a fost chemat la Parchet pentru audieri, unde s-a prezentat însoțit de un avocat.

"Au consumat alcool, nu o cantitate mare. Apoi, ea a căzut pe scări, i s-a făcut rău. Au crezut că îi este rău de la alcool, de asta nu au sunat la ambulanţă. Abia după câteva ore au sunat la 112, când au observat că este în stare critică. Ei se certau, dar nimic în afara certurilor de familie pe care oricine le are", a spus Andrei Horga, avocatul soţului mezzsopranei.

Potrivit unor surse judiciare, citate de observator.tv, soţul femeii a spus anchetatorilor că, imediat după ce și-ar fi găsit consoarta căzută a transportat-o în pat, într-o cameră situată la parter și de abia după mai multe ore, pe la 7 dimineaţă, ar fi observat starea critică a acesteia.

A apelat la ajutorul mamei lui, care locuiește în apropiere și este medic, care după ce și-a consultat nora și a constatat starea în care se găsește a sunat la 112, solicitând o ambulanţă și anunţând un accident casnic.

Surse din cadrul anchetei au precizat că femeia avea o alcoolemie de 0,40 miligrame alcool pur în sânge, după ce a ajuns la spital.


CLICK - Follow us on Google News