Sorana Cîrstea răspunde criticilor: ”Nu toți trebuie să fim la fel! Fiecare om are mentalitatea lui și trebuie să respectăm acest lucru”

Autor:

Data:

Sorana Cîrstea răspunde criticilor: ”Nu toți trebuie să fim la fel Nu! Fiecare om are mentalitatea lui și trebuie să respectăm acest lucru”

Criticată vehement de unii utilizatori ai rețelelor de socializare, dar și de mai multe voci din spațiul public românesc, Sorana Cîrstea explicat încă o dată, într-una din rarele sale apariții în media, care a fost contextul și ce a dorit să transmită prin mesajul distribuit în urmă cu câteva săptămâni:  ”Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți”., pe care unele voci au considerat-o jignitoare.

”Sincer, acea postare – de fapt, o repostare a unui mesaj pe care îl văzusem – s-a potrivit cu momentul în care eram. Eram la Wimbledon și, în general, știm că Wimbledon este un turneu în care lumea este elegantă în tribune, în care sunt anumite reguli care trebuie respectate. Sunt niște valori, să spun, normale, deși se spune că sunt valori de «școală veche».

Pentru mine sunt valori și atât. Nu sunt valori de școală veche, sunt valori. Și tocmai o văzusem pe Prințesa de Wales (…) cu atâta eleganță și cu atâta feminitate și cu atâta bunătate, cum rar mi-a fost întâlnit să simt atâta energie din partea cuiva.

La fel, domnii erau toți în cămașă, cu sacou, frumos îmbrăcați, civilizați. Și foarte frumos, toată lumea cu familie, cu copii care nu erau neapărat pe telefoane.

Și m-a inspirat acea postare pentru că sunt principii după care mă ghidez și eu”, a explicat Sorana Cîrstea.

Întrebată despre cum a reacționat la ostilitatea cu care i s-a răspuns, jucătoarea de tenis a răspuns:

”Tatăl meu a fost cu mine la Wimbledon și mi-a spus câteva lucruri, la fel și prietenul meu, fiind în țară, mi-a zis un pic din ce s-a scris.

Eu sunt o persoană care respectă orice opinie. Nu trebuie să fiu plăcută de toată lumea. Toată cariera mea, am fost foarte onestă și naturală, pentru că nu mi-am dorit niciodată să fiu plăcută de toată lumea. Nu acesta e obiectivul meu. Dacă tu mă insulți acum, pe mine nu mă deranjează, pentru că eu îmi știu valoarea, ca om. Dar lumea, în general, devine foarte conflictuală și încearcă să răstălmăcească cuvintele.

Nu am văzut nici măcar ce a declarat mama. Eu am niște valori, dar respect orice fel de părere. Nu toți trebuie să fim la fel, să gândim la fel, să ne îmbrăcăm la fel, să mergem în același locuri. Nu! Fiecare om are mentalitatea lui și de aici reușim să progresăm, ca umanitate. Trebuie să respectăm acest lucru”, a spus Sorana Cîrstea, la podcastul ”Pe drept cuvânt”, realizat de avocatul Florentin Țucă.