Cum se simte și cum s-a adaptat Sorina Săcărin vieții din Statele Unite - video

09 Sep 2019 | scris de Monica Pavelescu

Într-un interviu pentru ziare.com, Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă, prezintă modul în care aceasta s-a adaptat la viaţa de peste Ocean şi cum a decurs prima zi de şcoală.

Cum se simte și cum s-a adaptat Sorina Săcărin vieții din Statele Unite - video

Potrivit lui Gabriel Săcărin, Sorina pare să fi trecut peste toate problemele care au însoțit adopția sa din România, se înţelege bine cu fraţii ei şi că se simte în sfârşit face parte dintr-o familie.

”Pe 21 septembrie se vor împlini două luni. Sorina face foarte bine. Este iubită aici, ea ne iubeşte pe noi, îşi iubeşte fraţii, o iubeşte mai ales pe Ramona. Toată ziua e în braţele ei şi îi lasă peste tot prin casa scrisorile sau îi scrie pe bucăţele de lemn: «tu eşti o mamă adevărată”. Mie îmi spune că Ramona e cel mai bun om pe care l-a văzut până acum. Se simte într-o familie”, spune Gabriel Săcărin.

Tatăl adoptiv a mai dezvăluit că Sorina s-a adaptat rapid la noua sa viaţă, că este curioasă şi pune multe întrebări precum şi că este ”foarte prietenoasă cu toată lumea”. De asemenea, el a mai afirmat că ea se înţelege bine şi cu noii fraţi, Ava, de 11 ani şi Adam, de 4 ani.

”Fac multe împreună, Ava a mers la aceeaşi şcoala unde merge acum Sorina şi o întreabă tot felul de lucruri, Ava o învaţă engleza, se joaca împreună. E foarte bine că Sorina se poate juca pe două niveluri, la un nivel cu Adam şi la alt nivel cu Ava”, a mai spus Gabriel Sacarin.

În privinţa educaţiei, acesta din urmă a relatat că Sorina a început şcoala pe 4 septembrie, că învaţă ”foarte repede” limba engleză, că a început să ia lecţii de pian, a fost la gimnastică şi a învăţat să înoate.

”Sorina a descoperit aici că are foarte multe opţiuni şi libertatea de a alege. Aşa că am mers la magazin, şi-a ales singură ghiozdanul, şi-a ales rechizitele, hainele, gentuţa în care să ia mâncarea. (...) A învăţat să înoate şi ii place foarte mult. A vazut la Ava că se scufundă şi acum îşi pune şi ea ochelari şi face la fel. Face o lăţime de bazin pe sub apă. Îi place să se plimbe cu bicicleta împreună cu Ava”, a mai afirmat tatăl Sorinei.

Întrebat dacă Sorina şi-a manifestat dorinţa să ia legătura cu familia Șaramet, tată fetiţei a precizat că ”Nu. Niciodată. Nici aici, nici în România”.