Soția lui Nicolae Botgros a încetat din viață la 68 de ani

26 Iul 2021 | scris de Monica Nistor

Interpreta de muzică populară Lidia Bejenaru Botgros, soția dirijorului orchestrei ”Lăutarii”, din Republica Moldova, Nicolae Botgros, a încetat din viață la 68 de ani.

Soția lui Nicolae Botgros a încetat din viață la 68 de ani

Anunțul a fost făcut de directorul general Moldova-Concert, Andrei Locoman.

”Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ.

S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei ,”Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare.

Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.

Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, a scris Andrei Locoman pe o rețea socială. 

_________________

Lidia Bejenaru s-a nascut intr-o familie numeroasa. A facut studii muzicale la Scoala de Iluminare Culturala ”Elena Sarbu” din Soroca intre anii 1968–1971. 

Si-a inceput cariera de solista prin a se inscrie in cadrul orchestrei ”Mugurel”, acolo unde chiar dumnealui era si violonist.

In cadrul Orchestrei de muzica populara ”Lautarii”, Lidia Bejenaru si-a facut cariera in calitate de solista incepand cu 1979, dar si intre 1974 si 1977.

Ea a fost decorata, prin decret prezidential, cu medalia „Meritul Civic” pentru merite in domeniul muzicii populare, in 1993.


CLICK - Follow us on Google News