Soţia medicului-erou: «I-am spus că avem nevoie de un soţ, de un tată, nu de un erou»

15 Noi 2020 | scris de Anita Raicu

Soţia medicului Ioan Cătălin Denciu, ea însăşi medic, a vorbit pentru Observator News despre drama prin care a trecut soțul său în incendiul produs la Spitalul Județean din Piatra Neamț. .

Soţia medicului-erou: «I-am spus că avem nevoie de un soţ, de un tată, nu de un erou»

”Se interesează toţi de el, şi doamna ambasador, şi toată lumea. Pe mine nu mă interesează astea, vreau să primească atenţia medicală pe care cu siguranţă o va primi acolo şi să se întoarcă acasă viu şi sănătos cât se poate.

Colegii se mobilizaseră şi începuseră să caute soluţii în străinătate, ştiind exact care sunt condiţiile şi şansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi în ţara noastră şi atunci soluţia domnului ministru a venit să ne ajute, să nu mai căutăm noi disperaţi soluţii în afară.

Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medical din ţara noastră.

Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: «Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau». Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo.”, a povestit soţia medicului-erou, pentru Observator


CLICK - Follow us on Google News