Soţia unei victime a spirtului contrafăcut: «Beau şi eu, dar numai «Mona», vodca e apă, iar romul colorant»

05 Mai 2020 | scris de Monica Pavelescu

Cumva, limitat de sfera socială în care ne învârtim, e greu să crezi că oameni cu alte viziuni despre lume și viață pot fi altceva decât personajele fictive imaginate de vreun scenarist mai mult sau mai puțin inspirat...

Soţia unei victime a spirtului contrafăcut: «Beau şi eu, dar numai «Mona», vodca e apă, iar romul colorant»

Agafia Teofan este văduvă de câteva zile, soțul său este unul dintre cei care și-au găsit sfârșitul după ce au băut spirt contrafăcut în comuna ieșeană Stolniceni-Prăjescu.

A fost găsită de reporteri pregătită să povestească despre cum s-a petrecut drama care a despărțit-o de cel alături de care și-a petrecut 25 de ani din viață, care era bolnav, iar spirtul contrafăcut nu a făcut decât să-l trimită mai repede pe lumea cealaltă.

Cochetă, s-a aranjat pentru a apărea în fața camerei. Ea mărturisește că se simte norocoasă, pentru că în ziua respectivă, din banii strânși pe ascuns și-a cumpărat un bidon de vin, nefiind nevoită să împartă sticla de spirt cu soțul.

 ”El a băut spirt în ziua aia. Sante, nu Mona. De când e cu boala asta în ţară, Mona s-a terminat. Nu mai este la magazin, gata. În sat au adus ceva, «Sante» parcă scria pe sticlă.

De ăla a băut soţul. Eu în ziua aia am băut vin. M-am dus la magazin şi pe el l-am lăsat acasă. Am băut vin şi după m-am culcat în porumbar. Cât am dormit eu, el a murit”, a povestit văduva cu zâmbetul pe buze.

Agafia a ţinut să precizeze că și ea bea spirt de ani de zile, dar că i-a rămas fidelă «Monei».


CLICK - Follow us on Google News